سه‌شنبه, 10 تير 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۸:۵۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۴/۰۹ 
به همت عضو هیات‌علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور تدریس شد:
توسعه كاربرد شكارگرها در كنترل بیولوژیك آفات گیاهان گلخانه‏‌ای
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‏پزشکی کشور ضمن معرفی شته‌ها، تریپس‌ها، سفیدبالک‌ها، کنه‌ها، مگس‌ها و شب پره مینوز گوجه فرنگی به عنوان آفات عمده گیاهان گلخانه‌ای در استان خراسان شمالی؛ بر لزوم حمایت از انسکتاریوم‌های موجود در استان برای تولید عوامل کنترل بیولوژیک تاکید کرد

به گزارش روابط عمومي موسسه تحقیقات گیاه‏پزشکی کشور، در حاشیه برگزاری اولین رویداد ملی درهای باز کشاورزی برنامه انتقال یافته تحقیقاتی با موضوع «توسعه کاربرد شکارگرها در کنترل بیولوژیک آفات گیاهان گلخانه‏ای» توسط سیدحسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک برای چهل نفر ازکارشناسان باغبانی، ترویج، حفظ نباتات و گلخانه داران شهرستان بجنورد در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات خراسان شمالی برگزار شد.  

ملکشی ضمن ارائه روش‌های توسعه کاربرد شکارگرها برای کنترل آفات گیاهان گلخانه‌ای در مناطق مختلف کشور گفت: کنترل بیولوژیک در دنیا با پدیده شکارگری شروع شد؛ امروزه اسصتفاده از بندپایان متعددی همچون زنبور عسل، کرم ابریشم و ... در دنیا رایج شده و تولید و بکارگیری حشرات شکارگر نیز در کنترل آفات جنبه تجاری پیدا کرده و در گلخانه‏ها، باغات و مزارع استفاده می‌شوند. خانواده‌های متعددی از شکارگرها در کنترل آفات نقش آفرینی می‌کنند و توسط شرکت‌هایی در دنیا و ایران مبادرت به پرورش و ارایه آن‏ها به گلخانه‏داران می‌کنند. تعدادی از این عوامل متعلق به خانواده کفشدوزک‌ها، سن‌های شکارگر، کنه‌های شکارگر و زنبورهای پارازیتویید می‏باشند. لذا لازم است در آینده سبد تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات در ایران نیز تنوع زیادی پیدا کند، تا گلخانه داران برای کنترل هر آفت دسترسی به یک یا چند عامل کنترل بیولوژیک داشته باشند.  

عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک، افزود: شته‌ها، تریپس‌ها، سفیدبالک‌ها، کنه‌ها، مگس‌ها و شب پره مینوز گوجه فرنگی از آفات عمده گیاهان گلخانه‌ای در استان خراسان شمالی می‌باشند. گلخانه داران به دلیل کمبود واحدهای انسکتاریوم در استان مبادرت به استفاده از آفتکش‌های شیمیایی برای کنترل آفات مورد نظر می کنند. لذا حمایت سازمان جهاد کشاورزی از انسکتاریوم‌های موجود در استان ضروری است.

در ادامه، فیلم‏های آموزشی از تولید انبوه سن‏های شکارگر برای کنترل توتا، سفیدبالک و دشمنان طبیعی تریپس‌های خسارت‌زا (سن‌های شکارگر، کنه‌های شکارگر، نماتدها و قارچ‌های بیمارگر) و کاربرد زنبورهای گرده افشان بامبوس را برای گرده افشانی گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای نمایش داده شد.

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

3.jpg

 

1_6388687078718694210.jpg

 

2.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها