دوشنبه, 8 ارديبهشت 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۱۲:۳۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۱/۲۳ 
عضو هیات علمی موسسه در برنامه رویش سیما:
اهمیت شناسایی صحیح قارچ های خوراكی در عرصه های منابع طبیعی
عضو هيات علمي موسسه تحقيقات گياه‌¬پزشكي كشور در برنامه رويش شبكه آموزش سيما، درباره خطرات قارچ‌های سمی و اهمیت تشخیص صحیح آنها، تاکید کرد با توجه به امکان رویش قارچ‌های سمی در هر جغرافیایی از ایران، مردم باید از مصرف خودسرانه قارچ‎های موجود در طبیعت خودداری کنند

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، برنامه رویش از شبکه آموزش سیما با موضوع «شناسایی صحیح قارچ‌های خوراکی و سمی» با حضور محمدرضا آصف شایان رییس بخش تحقیقات رستنی‌ها پخش شد. 

آصف در خصوص اهمیت تشخیص علمی قارچ‌ها تاکید کرد:  قارچ‌ها دامنه وسیعی از نظر تعداد و تنوع رویشگاه دارند، قارچ‌ها گیاه نیستند و به صورت مستقل در کنار گیاهان و جانوران فعالیت می‌کنند. تقسیم بندی قارچ‌ها بر اساس ترکیبات موجود در سلول‌های آنها صورت می‌گیرد، که اهم آن شامل قارچ‌های خوراکی، سمی و دارویی می‌باشد. تفکیک گونه‌های قارچ‌ها بر اساس اختلاف عملکرد و وظیفه آنها در طبیعت صورت می‌گیرد.

وی افزود: شناسایی قارچ‌ها اهمیت حیاتی دارد، چرا که تفکیک قارچ‌های سمی از خوراکی، تشخیص مرگ و زندگی است. تشخیص قارچ‌ها فقط باید توسط متخصصین و در آزمایشگاه‎های تخصصی صورت گیرد و نمی‎توان به روش‌های سنتی و خانگی رایج اعتماد کرد. سمیت اغلب قارچ‌های کشنده‌ای موجود در کشور با جوشاندن، فریز کردن و خشک کردن از بین نمی‌رود.

 رییس بخش رستنی‌های موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور ادامه داد: هزار گونه قارچ کلاهک‌دار در ایران وجود دارد، که دارای صد گونه سمی و ده گونه کشنده هستند. کشنده‌ترین قارچ دنیا در پوشش‌های جنگلی ایران به وفور رشد می‌کند و اشتباه در تشخیص بسیار خطرناک است.

آصف توصیه کرد: با توجه به شباهت زیاد گونه‌های سمی و غیرسمی، تشخیص قارچ به هیچ وجه نباید در طبیعت انجام شود و این امر تنها توسط میکروسکوپ و در برخی موارد با بررسی‌های مولکولی صورت می‌گیرد. لذا مردم باید از مصرف قارچ‌های موجود در طبیعت خودداری کنند. جمعیت قارچ‌ها در شمال کشور بسیار زیاد است، اما درغرب و دامنه‌های زاگرس نیز مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ به مقدار زیاد گزارش شده است. بطوریکه در بهار سال 13۹۷ به دلیل اشتباه در تشخیص قارچ سمی از گونه بومی، تعداد مسمومان به بیش از سه هزار و پانصد نفر رسید. باید توجه داشت بطور کلی در هر جغرافیایی از ایران امکان رویش قارچ سمی وجود دارد.

این محقق قارچ شناس در مورد علایم مسمومیت تصریح کرد: قارچ‌های سمی بر اساس علایمی که ایجاد می‌کنند تقسیم بندی می‌شوند که از دل درد یا تهوع ساده تا مرگ متغیر است. به طور کلی هر حالت یا علایم غیرعادی بعد از مصرف قارچ در طبیعت باید مسمومیت تلقی شود، چون علایم می‌تواند تنها گوارشی نبوده و طیف وسیعی از علایم در حواس پنجگانه را در برگیرد.

وی در پایان گفت: فصل بهار زمان اوج رویش قارچ‌های سمی است، لذا مردم نباید به هیچ وجه خودشان اقدام به تشخیص و مصرف قارچ‌های موجود در طبیعت کرده یا از مطالب غیرمستندی که در مورد تشخیص قارچ‌ها انتشار می‌یابد، استفاده کنند.

لینک مشاهده کامل برنامه: https://telewebion.com/episode/0x12742895

 

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها