به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، به دعوت شرکت باغداری و زراعت مشهد وابسته به بنیاد مستضعفان و جانبازان، در روز هفتم فروردین 1404 برنامه روز انتقال یافته تحقیقاتی «کنترل بیولوژیک آفات توت فرنگی گلخانه ای» با تدریس سیدحسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک در مجتمع گلخانهای هیدروپونیک ظفر، واقع در شهرستان چناران خراسان رضوی برگزار شد.
با توجه به موفقیت رهاسازی عوامل مهار زیستی تریپسها و کنههای توت فرنگی و کاربرد زنبورهای گرده افشان از سالهای گذشته در گلخانههای شرکت باغداری و زراعت مشهد، احداث انسکتاریوم برای تولید برخی از این عوامل، با همکاری فنی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.
ملکشی در حضور کارشناسان مجتمع گلخانهای هیدروپونیک ظفر اظهار داشت: آفات مهم توت فرنگی شامل تریپسها، شتهها، سفیدبالکها، کنه تارعنکبوتی، کنه سیکلامن و رابها هستند، که برخی از آنها در گلخانههای این مجتمع از اهمیت زیادی برخوردارند.
وی استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک برای مدیریت آفات مهم توت فرنگی را توصیه کرد و گفت: خوشبختانه در یک دهه اخیر دستاوردهای خوبی در زمینه دستیابی به دانش فنی تولید انبوه تعدادی از عوامل کنترل بیولوژیک آفات گیاهان گلخانه ای حاصل شده است. به طوری که تعدادی از آنها به مرحله تولید انبوه و تجاری سازی رسیده و در گلخانههای کشور استفاده میشوند. برای تولید محصول توت فرنگی عاری از باقیمانده سموم شیمیایی، میتوان از سنهای شکارگر اوریوس، زنبورهای پارازیتویید شتهها و سفیدبالکها و زنبورهای گرده افشان استفاده کرد.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، ضمن تشریح دستورالعمل اخذ مجوز پروانه احداث انسکتاریوم، در زمینه واگذاری دانش فنی تولید برخی از عوامل مهار زیستی توسط موسسه اعلام آمادگی کرد.
در ادامه ضمن نمایش فیلم آموزشی عوامل زنده کنترل کننده تریپسها، از گلخانههای این مجموعه بازدید و توصیههای لازم در اختیار کارشناسان قرار گرفت.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید




