سه‌شنبه, 12 فروردين 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۹:۴۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۱/۰۹ 
عضو هیات علمی موسسه در برنامه رویش سیما:
مشاركت زنان روستایی در تولید زنبور تریكوگراما برای تولید محصول سالم
عضو هیات‌علمی موسسه تحقيقات گياه‌¬پزشكي كشور در برنامه رويش شبكه آموزش سيما، به شرح دوره‌های آموزشی تولید زنبور تریکوگراما به عنوان عامل کنترل بیولوژیک آفات پروانه‌ای مثل کرم سیب، کرم گلوگاه انار و کرم قوزه پنبه توسط زنان روستایی، برای رفع نیازهای خود و روستاهای اطراف پرداخت

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقيقات گياه‌­پزشكي كشور، برنامه تلویزیونی رويش «مشارکت زنان روستایی در تولید زنبور تریکوگراما برای تولید محصول سالم» با حضور محمدرضا عطاران رییس آزمایشگاه کنترل بیولوژیک آمل از شبكه آموزش سيما پخش شد.

عطاران ابتدا گفت: با توجه به تاثیر مواد مصرفی روی سیستم بدن انسان، باید محصولات سالم مصرف کنیم تا سالم بمانیم. امروزه بسیاری از بیماری‌ها، ناشی از مصرف نابجای برخی سموم و کودهاست که در صورت کنترل آنها، غذا و محیط سالم‌تری خواهیم داشت.

 عضو هیات علمی موسسه اشاره کرد: دخالت‌های بشر و نیاز وی به تولید محصول بیشتر و متنوع‌تر، منجر به تغییراتی در  اکوسیستم طبیعتی و از بین رفتن تعادل آن شد. از طرفی هر موجودی در طبیعت، زیست بوم مخصوص به خود را دارد، مکان‌هایی که امروزه به زمین‌های کشاورزی تبدیل شده‌‍‌اند، محیط زیست حشرات بوده‌اند، که با ورود انسان و تغییرات این محیط، جمعیتشان از حد عادی بالاتر رفته و به عنوان آفت شناخته می‌شوند. علاوه بر عوامل محیطی عوامل زنده‌ای وجود دارند که قادر به مهار جمعیت آفات می‌باشند.

رییس آزمایشگاه کنترل بیولوژیک آمل  شرح داد: معمولا برای هر آفت حدود بیست دشمن طبیعی وجود دارد که قادر به کنترل آن است. یکی از این عوامل، زنبور تریکوگراماست،‌ که حشره‌ای به طول یک تا دو میلیمتر است و در طبیعت به تخم آفات پروانه‌ای مثل کرم سیب، کرم گلوگاه انار و کرم قوزه پنبه حمله کرده، با پارازیته کردن تخم آفات، لارو زنبور به جای لارو آفت از تخم خارج می‌شود‌. اهمیت زنبور تریکوگراما در کنترل آفت، قبل از ورود به مرحله خسارتزایی است.

وی ادامه داد: در این راستا، از ابتدای سال ۱۴۰۳ برنامه مشارکت زنان روستایی در تولید زنبور تریکوگراما آغاز شد و طی جلسات متعددی به زنان روستایی آموزش‌هایی داده شد تا خود بتوانند این زنبور را برای کنترل بیولوژیک آفات مهم مزارع تولید کنند.

وی ضمن اشاره به نکات فنی لازم برای تولید زنبور تریکوگراما گفت: زمان ورود زنبور به مزرعه اهمیت دارد و مدیر مزرعه باید در زمان تخمریزی آفت به رهاسازی زنبور مبادرت کند. سادگی کار و مقرون به صرفه بودن از مزایای استفاده ازین عامل کنترل بیولوژیک محسوب می‌شود. در حال حاضر، زنان روستایی آموزش دیده، در مرکزی زنبور را تولید می‌کنند، که به عنوان زمینه توسعه تولید عوامل کنترل بیولوژبک در کشور، برای رفع نیازهای خود و روستاهای اطراف از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

لینک مشاهده برنامه: https://telewebion.com/episode/0x122cd02e

 

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

download_6387884725603368520.jpg

 

 

 

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها