به گزارش روابط عمومی موسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور، برنامه تلویزیونی رويش «آشنایی و مدیریت کنه گالی درختان آلو و بادام» با حضور مسعود اربابی رییس بخش تحقیقات جانورشناسی از شبكه آموزش سيما پخش شد.
اربابی ضمن معرفی کنهها به عنوان آفات گیاهی گفت: امروزه به لحاظ تأثیرات منفی آفتکشها، بسیاری از گونه های کنه که جنبه خسارتزا نداشتند، به عنوان آفت در محصولات کشاورزی عمل کنند.
وی در خصوص علت افزایش خسارت کنههای گونه اریوفیده در ایران اظهار داشت: استفاده بیرویه از علفکشها و سایر آفتکشها، منجر به عدم تعادل اکولوژیک و از بین رفتن بسیاری از عوامل کنترل کننده بخصوص در بستر خاک باغات و مزارع کشور شده است. همچنین علت سابقه طولانی فعالیت کنه گالی در درختان آلوی کشور، ورود این کنه به مناطق مستعد اقلیمی کشور از طریق نهالهای آلوده است.
عضو هیاتعلمی موسسه در پاسخ به این پرسش که آیا مدیریت جمعیت و علائم خسارت کنه گالی مشابه کنه گالزای درختان گردو می باشد، تاکید کرد: این آفت، برخلاف اکثر کنههای گالزا، دارای دو فرم جمعیتی فعال در فصول گرم و سرد سال است. لذا در تمام طول سال، درون گالهای موجود در جوانه برگ و میوه در فرم فعال میباشد.
اربابی در پایان برای کاهش خسارت کنه گالی درختان آلو توصیه کرد: باتوجه به وجود فرم فعال این آفت در طول سال در گالها؛ شکاف گالهای قدیمی از اواخر زمستان و خروج جمعیت زیاد کنه از آنها منجر به پراکنش آفت در درختان و باغات مجاور میشود. بنابراین مناسبترین زمان مبارزه با این آفت، استفاده چند نوبته از کنهکشها در ترکیب با روغن باغبانی پس از مشاهده باز شدن گالها، در فواصل 15-10 روز میباشد.
لینک مشاهده برنامه: https://telewebion.com/live/amouzesh?e=0x11e92593
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید