سه‌شنبه, 23 بهمن 1403

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۹:۴۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۱/۱۰ 
عضو هیات علمی موسسه در برنامه رویش سیما:
آشنایی با نحوه پرورش قارچ خوراكی شیتاكه
رییس بخش رستنی‌های موسسه تحقيقات گياه‌¬پزشكي كشور در برنامه رويش شبكه آموزش سيما، به معرفی قارچ خوراکی شیتاکه و روش پرورش آن پرداخت.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقيقات گياه‌­پزشكي كشور، برنامه تلویزیونی «آشنایی با نحوه پرورش قارچ خوراکی شیتاکه» با حضور محمدرضا آصف شایان رییس بخش رستنی‌های موسسه، از برنامه رويش شبكه آموزش سيما پخش شد.

آصف شایان در این برنامه گفت: قارچ شیتاکه از مشهورترین قارچ‌های خوراکی است، که در دنیا مصرف آن مرسوم می‌باشد. این قارچ علاوه بر ارزش غذایی بالایی که دارد، دارای ترکیبات دارویی ضدسرطان است. منشا آن شرق آسیا و کشور ژاپن بوده و سال‌ها مورد مصرف مردم این منطقه قرار می‌گرفت، تولید آن در چند سال اخیر در ایران نیز انجام می‌گیرد.

رییس بخش تحقیقات رستنیها افزود: میزان مجاز مصرف آن در شبانه روز، کمتر از 10 گرم قارچ خشک است که در صورت مصرف همراه با غذا، تاثیرات دارویی نیز دارد.

عضو هیات علمی موسسه تحقيقات گياه‌­پزشكي كشور در مورد نحوه پرورش قارچ گفت: پرورش این قارچ رطوبت پسند داخل سالن و روی خاک اره صورت می‌گیرد. وجود محیط کشت زنده مطمئن و تولید محیط‌های متعدد از آن، نخستین گام در پرورش این قارچ است، که ماده تلقیح یا اسپان قارچ برای تلقیح خاک اره طی مراحل خاصی و تحت شرایط استریل، تهیه می‌شود. پس از 2 تا 3 ماه در این شرایط بهینه، قارچ‌ها آماده برداشت خواهند بود.

وی در ادامه به شرح کامل مراحل دقیق و علمی پرورش این قارچ پرداخت و عنوان کرد، رعایت کامل این موارد به ما این امکان را می‌دهد که از عملکرد بهینه و کیفیت بالای قارچ‌ها بهره‌مند شویم.

لینک مشاهده برنامه: https://telewebion.com/episode/0x1126f7f4

 

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها