به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، وبینار آموزشی «مدیریت تلفیقی بیماریهاي مهم خیار گلخانهاي و مزرعهاي» با تدریس پرستو مطلبی عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی در سطح ملی برگزار شد.
مطلبی در این وبینار عنوان کرد: گیاهان تیره کدوئیان ،با ۹۰ جنس و بیش از ۷۵۰ گونه از مهمترین گروههای گیاهی با بیشترین گونه هستند. به طوري کلی براساس آمارهای سازمان ملل متحد ایران در تولید خيار با ۹۸/۱ میلیون تن مقام دوم و در تولید خربزه و هندوانه رتبه سوم در جهان را به خود اختصاص داده است و از لحاظ تولیدی مزیت اقتصادی بالایی دارد.
وی ادامه داد: از مهمترین بیماریهای قارچی خیار میتوان بیماریهای بوته میری، پژمردگی فوزاریومی، سفیدکهای داخلی (دروغی) و سفیدکهای سطحی (پودری)، بلایت ساقه صمغی، آنتراکنوز و کپک خاکستری را نام برد که در صورت فراهم بودن شرایط محیطی مساعد، قادرند در مدت زمان کوتاهی، گلخانه و مزارع را آلوده و ایجاد خسارت کنند. در اصول کلی مدیریت این بیماریها هیچ روشی به تنهایی برای کنترل وجود ندارد و لازم است، مجموعهای از اقدامات به کار گرفته شود. مدیریت بیماریهای محصولات گلخانهای اغلب برپایه پیشگیری استوار است و موثرترین روش کنترل جلوگیری از ورود بیمارگر به گلخانه و مزرعه میباشد.
عضو هیات علمی موسسه در پایان تاکید کرد: با تشخیص صحیح و به موقع بیماری، رعایت شرایط مناسب کاشت، پایش مداوم و منظم، استفاده از بذور سالم و توسعه کشت نشایی، رعایت بهداشت و جمع آوری بقایای گیاهی، استفاده از ارقام مقاوم در صورت وجود و آموزش کشاورزان می توان گلخانهداران را در مدیریت هوشمندانه بیماریها، کاهش میزان نیاز به مصرف قارچکشها به ویژه در محصولات تازهخوری، حفظ محیط زیست و تولید محصول سالمتر یاری کرد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید