چهارشنبه, 17 بهمن 1403

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۱۰:۴۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ 
توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور برگزار شد؛
مدیریت بیماری گال باكتریایی طوقه در نهالستانهای پسته
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در برنامه روز انتقال یافته¬های تحقیقاتی «مدیریت بیماری گال باکتریایی طوقه در نهالستان‌های پسته» ضمن بررسی روش‌های شناسایی و مدیریت بیماری باکتریایی گال طوقه پسته در نهالستانها و باغ‌های پسته، بر راه‌های ممانعت از انتشار باکتری عامل بیماری پرداخت

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، روز انتقال یافته­های تحقیقاتی «مدیریت بیماری گال باکتریایی طوقه در نهالستان‌های پسته» با تدریس فهیمه نظری عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی موسسه، با حضور مدیران حفظ نباتات، مسئول ترویج جهاد کشاورزی و نهالکاران شهرستان مهریز یزد به صورت وبیناری برگزار شد.

نظری ضمن معرفی عامل بیماری گال باکتریایی طوقه در پسته گفت: گال باکتریایی طوقه یکی از بیماری‌های اصلی در بسیاری از گونه‌های گیاهی است و دامنه میزبانی وسیعی (بیش از 40 گونه گیاهی شامل درختان میوه هسته‌دار و دانه‌دار) دارد، که منجر به خسارات اقتصادی قابل توجهی در صنعت کشاورزی به ویژه در محصولات مهم می‌گردد.

وی افزود: مشخصه اصلی این بیماری، رشد اضافی به شکل غده در طوقه نهال‌های آلوده است ،که باعث خشک شدن تدریجی درختان و غیرقابل فروش شدن نهال‌های آلوده می‌شود و به تبع آن خسارت‌های اقتصادی زیادی به نهال‌کاران و باغداران وارد می‌آورد.

با توجه به اینکه تاکنون روش مؤثر و مطمئن برای مبارزه شیمیایی با عامل بیماری گال باکتریایی طوقه معرفی نشده است، اعضای جلسه بر راهکارهای ممانعت از انتشار باکتری تاکید کردند. استفاده از اندام‌های تکثیری سالم و گواهی شده، بخصوص در نهالستان‌ها و باغ‌ها، همچنین استفاده از خاک‌های سالم و عاری از باکتری در بسترهای کشت و عدم احداث باغ‌های پسته در زمین‌هایی که سابقه وجود بیماری دارد، از جمله اصلی‌ترین راهکارهای مدیریتی به شمار می‌روند.

 

 

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها