به گزارش روابط عومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، مراسم نکوداشت هفته پژوهش سال 1403 با حضور گلمحمدی معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، نعیمی رییس موسسه، حجت الاسلام رحیمی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تات، فرازمند سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان تات، معاونین موسسه، روسای بخشهای تحقیقاتی و همکاران و محققین ستاد و برخی مراکز استانی برگزار شد.
شهرام نعیمی رییس موسسه با ارائه گزارش مختصری از عملکرد موسسه در یکسال گدشته گفت: در این مدت، ۷۶ کمیته علمی و کارگروه تخصصی برگزار شده و ۱۰۴ پروژه و ۱۱۲ گزارش نهایی به ثبت رسیده است. همچنین، دو مورد همکاری با سازمان خوار و بار جهانی (فائو) و چهار سفر خارجی انجام شده است.
نعیمی به اقدامات دیگر موسسه اشاره کرد و افزود: برگزاری ۱۵ نشست تخصصی، همکاری با ۱۱ شرکت دانشبنیان، آغاز ۳۸ پروژه مشترک با دانشگاهها، آموزش ۵۲ کارآموز، ۴۲۱ مورد حضور محققین در عرصههای میدانی، تولید ۳۴ کلیپ آموزشی و ۳۸ برنامه رادیو تلویزیونی از فعالیتهای مهم این موسسه است.
وی ضمن اشاره به تامین اعتبار برای پروژههای اولویتدار، اظهار داشت: به رغم تمامی فعالیتها، موسسه باید به دنبال روشهای جدید باشد و برنامههای خود را بهطور هدفمند و کاربردی پیش ببرد. وی از همکاران خواست تا با برنامه عملیاتی چهارساله همکاری کنند و به ارزیابی خسارت آفات، پیشآگاهی و کاربرد فناوریهای نوین توجه بیشتری شود.
او در ادامه گفت: نظریه کلی موسسه بر بهینهسازی و کاهش مصرف آفتکشهای شیمیایی متمرکز است و در سه سال اخیر، پروژه مدیریت تلفیقی محصولات، به ویژه برنج، در سطح ۵ هزار هکتار در سه استان شمالی اجرا شده است. در حال حاضر، طرحهایی برای محصولات دیگر مانند انار و نخود نیز آغاز شده است. همچنین بر اهمیت آیندهپژوهی و استفاده حداکثری از ظرفیتها برای امنیت غذایی کشور تاکید کرد.
گل محمدی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش، زحمات و تلاشهای شبانهروزی محققان را مورد تحسین قرار داد و گفت: این موسسه یکی از ۲۰ موسسه تحقیقاتی است که در تامین امنیت و سلامت غذایی کشور نقش بسزایی دارد و از ارکان اصلی سند امنیت غذایی کشور است و علیرغم همه تلاشهای همکاران موسسه باید به جایگاه بالاتری برسد.
وی با اشاره به چالشهای کنونی مانند خشکسالی و تغییر اقلیم، بر لزوم تبدیل فعالیتهای پژوهشی به فعالیتهای دانشبنیان تأکید کرد و افزود: موسسه باید 12-10 درصد پروژههای خود را به سمت پروژههای فناورمحور سوق دهد و راهحلهای نوین تولید کند. ما تحقیق برای تحقیق نداریم، بلکه تحقیق برای توسعه داریم.
گل محمدی از اهمیت خودکفایی در محصولات کلیدی مانند چغندرقند و برنج در ظرف چهار سال آینده خبر داد و گفت: سازمان تات از طرحهای جریانساز و حل مشکل پشتیبانی میکند. او بر لزوم مسئلهمحوری در پژوهشها تأکید کرد و به همکاری سه موسسه در شناسایی درختان آلوده به سرخرطومی حنایی خرما اشاره کرد.
رییس سازمان تات همچنین به اهمیت منابع انسانی در تحقق اهداف موسسه پرداخت و گفت: برای ایجاد انگیزه در تمام گروهها، لازم است که تغییراتی در ساختار جدید موسسه انجام شود. او پیشنهاد کرد که نیروهای با تجربه از استانها به ستاد منتقل شوند، چرا که تجربه آنها برای بخشهای اجرایی مفیدتر خواهد بود.
گل محمدی در پایان بر اهمیت همدلی و همکاری تاکید کرد و گفت: با کنار هم بودن، همدلی و همفکری میتوانیم به شعار ما میتوانیم دست یابیم.
سپس حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رحیمی حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات ضمن تبریک به برگزیدگان این مراسم، به اهمیت تحقیق و پژوهش در جامعه و بخش کشاورزی اشاره نمود.
در پایان این مراسم از برترینهای موسسه در سال جاری در حوزه پژوهشی به شرح زیر تقدير به عمل آمد:
بابک حیدری علیزاده، عضو هیات علمی بخش تحقیقات آفتکشها برای «سنتز فرمون جنسی برای ردیابی و شکار آفت قرنطینهای کرم برگخوار پاییزه»
موسی نجفینیا، عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی برای «مدیریت تلفیقی عارضه زوال مرکبات در جنوب کشور»
شهریار عسگری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران برای «مدیریت تلفیقی آفات خیار گلخانهای با استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک تولید داخل»
مریم نگهبان عضو هیات علمی بخش تحقیقات آفتکشها برای «تولید دانش فنی تهیه فرمولاسیون آفتکش گیاهی بر پایه اسانس اکالیپتوس برای کنترل پسیل پسته»
حمیدرضا ساسانفر عضو هیات علمی بخش تحقیقات علفهای هرز برای «راهنمای اختلاط علفکشهای باریک برگکش و پهنبرگکش برای مدیریت بهینه علفهایهرز در مزارع گندم»
محمدتقی توحیدی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه برای «مدیریت تلفیقی محصول (ICM) نخود»
علی محمدیپور عضو هیات علمی بخش تحقیقات حشرهشناسی کشاورزی برای «تهیه ماده جلب کننده مصنوعی بر پایه آمونیوم برای شکار انبوه مگس میوه زیتون»
حسین لطفعلیزاده عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی برای چاپ 54 مورد مقاله در مجلات معتبر خارجی و داخلی و کشف 47 مورد گونه حشره
سیدحسن ملکشی و حسن هدی اعضای هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک برای «انتقال دانش فنی تولید انبوه سن شکارگر ماکرولوفوس برای کنترل مینوز برگ گوجه فرنگی به شرکت ارس تارلا»
محمدرضا عطاران رییس آزمایشگاه کنترل بیولوژیک آمل، سولماز حدادی رییس اداره آموزش و ترویج موسسه، محمود حسنزاده و فاطمه باقری کارشناسان آزمایشگاه کنترل بیولوژیک آمل برای شرکت در توانمندسازی زنان روستایی
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید