به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور،کارگاه آغازین (Inception Workshop) اجرای پروژه TCP مشترک با سازمان خوار و بار جهانی (فائو) با عنوان «مدیریت تلفیقی آفات و بیماریهای مهم خرما» به میزبانی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور برگزار شد.
در این جلسه محمدمهدي برومندي معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزي، شهرام نعیمی رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، فتحی مدیرکل دفتر امور بین الملل وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیمی مدیرکل امور بین الملل سازمان تات، نمایندگان سازمان حفظ نباتات، موسسه علوم باغبانی، معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، انجمن ملی خرما، اعضای هیات علمی موسسه و دفتر فائو در ایران که به صورت حضوری و لیائو و یوباک نماینده فائو بصورت آنلاین حضور داشتند.
شهرام نعیمی رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان این کارگاه گفت: از همه کسانی که در شکلگیری، نهایی شدن و امضای این TCP نقش داشتهاند، به ویژه سازمان فائو، مدیرکل دفتر امور بین الملل، سازمان تات و معاونت امور باغبانی وزارت متبوع تشکر میکنم.
وی ادامه داد: ایران یکی از مهمترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرما در جهان محسوب میشود. خرما یک محصول باغی بسیار باارزش در کشور از نظر تغذیهای، اشتغالزایی، اقتصادی و صادرات محسوب میشود.کاهش محصول خرما با هردلیلی، ضمن تهدید امنیت غذایی کشور و اختلال در صادرات غیرنفتی، تبعات ناگوار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت. لذا هدف از اجرای این پروژه که با همکاری فائو انجام خواهد شد، ارتقای سطح مدیریت تلفیقی آفات و بیماریهای مهم و اصلی خرما در ایران با استفاده از روشهای بهداشتی و قرنطینهای، کاربرد سیستمهای هوشمند برای شناسایی زودهنگام و سایر روشهای پیشگیری و کنترل میباشد.
نعیمی افزود: هدف از برگزاری این کارگاه، ارائه اهداف پروژه و معرفی فعالیتها، دستاوردها، نتایج و اثرات آن به همه ذینفعان و شرکت کنندگان به منظور تسهیل پیادهسازی نقشه راه و اجرای برنامه کاری در آینده است.
برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: آفات و بیماریهای مخرب خرما، چالش بزرگ تولید و امنیت غذایی کشور محسوب میشوند. اجرای این پروژه، نقش مهمی در معیشت و ارتقای جایگاه ایران در تولید و صادرات محصول باارزش خرما ، امنیت غذایی، اقتصاد، صادرات و مسائل زیست محیطی دارد.
در ادامه فتحی مدیرکل دفتر امور بین الملل وزارت جهاد کشاورزی، بر اهمیت زمان بندی درست و اجرای به موقع اقدامات و مراحل پروژه تاکید کرد. همچنین لیائو نماینده سازمان خوار و بار جهانی (فائو)، اهمیت و الویت اجرای این پروژه را مورد تاکید قرار داد.
محمدپور رییس بخش تحقیقات حشرهشناسی کشاورزی ضمن ارائه مطالب مبسوطی در خصوص آفات و بیماریهای مهم خرما، گفت: سخت بالپوشان خرما که مهمترین آنها سوسک حنایی خرماست، لکه برگیها و خشکیدگی به عنوان مهمترین عوامل خسارتزا در این محصول میباشند.
یوباک، نماینده سازمان خوار و بار جهانی (فائو) عنوان کرد: در مدیریت آفات و بیماریهای فرامرزی در خرما پیشگیری و کاربرد روش مدیریت تلفیقی از اهمیت زیادی برخوردار است. آگاهی از بیولوژی آفت سرخرطومی حنایی خرما، که به عنوان آفت درجه اول در خاورمیانه معرفی شده، در مدیریت آن بسیار حیاتی است.
نظری دوست نماینده فائو در ایران به تعریف پروژههای TCP و نحوه حمایت فنی این سازمان پرداخته و بیان کرد: پروژه خرما در بخش تولید بهتر قرار دارد و به حوزههای نوآوری در تولید پایدار کشاورزی و سلامت انسان، گیاه، اکوسیستم و جانوران مرتبط است.
شعبانی نماینده فائو در ایران، اجزای پروژه، اهداف، فعالیتها، اقدامات و مراحل اجرای آنرا شرح داد.
در پایان شرکت کنندگان به بحث و گفتگو در زمینه چالشها و اقدامات ضروری برای اجرای پروژه پرداخته و پیشنهادات و نظرات در این زمینه مورد تبادل نظر قرار گرفت.
رییس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در جمع بندی نهایی این کارگاه گفت: من به اتفاق همه همکارانم در موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به عنوان NPD و NPC و با همکاری همه دست اندرکاران و ذینفعان این پروژه، تمام سعی خود را خواهیم کرد، تا این برنامه به نحو احسن در کشور اجرا شود، تا بتوانیم از نتایج آن در نخلستانها و تولید خرما در استانهای جنوبی بهره لازم را ببریم و با کاهش خسارت ناشی از آفات و بیماریهای مهم خرما، به تولید پایدار خرما و تامین امنیت غذایی و رونق اقتصادی و صادرات این محصول بسیار باارزش در کشور کمک کنیم.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید