به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، وبینار «شناسایی صحرایی مهمترین ملخهای آسیبرسان به کشاورزی و منابع طبیعی» با تدریس دکتر محسن مفیدی نیستانک عضو هیات علمی بخش تحقیقات رده بندی حشرات در سطح ملی برگزار شد.
مفیدی در مورد ملخهای آسیب رسان به کشاورزی و منابع طبیعی گفت: راسته راستبالان شامل گروههای مختلفی از حشرات با دگردیسی ناقص یا تدریجی است که اغلب گیاهخوار بوده و برخی از گونههای این راسته همواره با درجات مختلفی به محصولات زراعی و در صورت طغیان به مراتع خسارت وارد میکنند.
وی ادامه داد: ایران با در اختیار داشتن حدود یک درصد از مساحت خشکی کره زمین، نزدیک به 5 درصد از تنوع گونهای راستبالان جهان را در خود جای داده است. حشرات، با 45% تنوع گونهای کل جانداران جهان، بزرگترین رده بوده و 64% کل جانوران و 83% بندپایان را تشکیل میدهند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشوردر این وبینار، بر اساس 35 ویژگی شکلشناسی و 79 وضعیت این ویژگیها، کلید صحرایی برای تعیین سنین پورگی و سپس کلید صحرایی برای تعیین جنس برخی از مهمترین پورههای ملخهای شاخک کوتاه را آموزش داد.
در ادامه، تشخیص تفریقی چهار گونه مهم از ملخهای شاخک کوتاه شامل ملخ صحرایی، ملخ مراکشی، ملخ آسیایی و ملخ ایتالیایی در مقایسه با گونههای مشابه، به صورت مصور، با تکیه بر ویژگیهای قابل بررسی در صحرا و با لنز دستی ارائه شد.
شایان ذکر است، این سخنرانی بخشی از بروندادهای گزارش نهایی پروژه مصوب موسسه با عنوان «بررسی الگوی تکوین شکلشناسی در مهمترین ملخهای آفت گندم برای ایجاد کلید شناسایی علمی پورهها» میباشد.
منتخبی از مطالب ارائه شده در این وبینار آموزشی از آدرس زیر قابل دریافت است:
https://aparat.com/v/yry4e17
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید