به گزارش روابط عمومی موسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور، برنامه تلویزیونی رویش با عنوان «تاثیر شخم زمستانه باغات میوه در مدیریت آفات» با حضور حسین نوری عضو هيات علمي بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی از شبكه آموزش سيما پخش شد.
نوری با اشاره به اهمیت حفظ تعادل در دنیای موجودات زنده و غیرزنده، گفت: دلیل به وجود آمدن آفات، تسخیر زیستگاههای آنها توسط انسانها و تبدیل به کشتزارهای گیاهان اهلی میباشد. با توجه به وجود منابع غذایی با کیفیتتر این گیاهان نسبت به گیاهان وحشی، حشرات جذب آنها شده و موجب خسارت میشوند.
وی در مورد خسارت آفات، بیماریها و علفهای هرز اظهار داشت: این عوامل زنده خسارتزا، قادرند ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی را از بین ببرند. اما برای دانستن زمانی که مجاز به از بین بردن این آفات هستیم، باید به سطح زیان اقتصادی توجه کنیم. بر این اساس اگر جمعیت آفت به حدی برسد که آسیب ناشی از آفت هزینه کنترل را توجیه کند، مبارزه باید انجام شود. برای تعیین زمان مناسب عملیات کنترل، نیاز به شناسایی حشره تا سطح گونه و آگاهی از زیست شناسی و رفتار آفت میباشد.
وی مدیریت تلفیقی را رهیافتی پایدار برای مبارزه با آفات از طریق ادغام روشهای موجود در زمان و مکان مناسب و بسته به نیاز دانست، تا جمعیت آفت به زیر سطح زیان اقتصادی برسد و افزود: کاربرد این روشها باید به گونهای باشد که سلامت انسان و محیط زیست حفظ شده و کمترین بقایای آفتکش را داشته باشیم. لذا استفاده از دو روش زراعی و بیولوژیک در مدیریت تلفیقی از اهمیت بالایی برخوردار است.
عضو هیات علمی موسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور ادامه داد: شخم زمستانه از اواخر پاییز تا اواخر زمستان و قبل از گرم شدن هوا، برای آفاتی که در عمق سطحی۲۰ تا ۳۰ سانتی متری خاک و بین کلوخ زمستانگذرانی میکنند، توصیه میشود. این روش علاوه بر کنترل آفات موجب اصلاح ساختار خاک، تبادل هوا ، نفوذپذیری خاک، ذخیره رطوبت و مواد آلی خاک میگردد. کاربرد یخ آب زمستانه نیز وقتی دما زیر صفر تا منفی هفت درجه سانتیگراد باشد، به عنوان روش مکمل توصیه میشود.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید