به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، در دوره انتقال یافتههای تحقیقاتی «تریپسهای خسارتزای محصولات کشاورزی و مدیریت تلفیقی آنها در گیاهان گلخانهای ( لیمو ترش)» با تدریس سید حسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک و مشارکت مدیریت ترویج استان، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و مدیریت حفظ نباتات استان در روستای خرما کلا مازندران برای بیش از 80 نفر از کارشناسان و کشاورزان و گلخانهداران برگزار شد.
ملکشی در این دوره گفت: بالغ بر 280 گونه تریپس در دنیا گزارش شده است که پلی فاژ بوده و در بیش از 300 گونه گیاهی به صورت تغذیه مستقیم و غیرمستقیم (انتقال بیماری های ویروسی) از محصولات زراعی، باغی و سبزی و صیفی خسارت ایجاد میکنند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ضمن شرح انواع تریپسهای خسارتزا، زیست شناسی و روشهای مدیریتی برای کنترل آنها به نحوی که به محیط زیست شمال کشور آسیب وارد نشود، اظهار داشت: تریپس پیاز و تریپس غربی گل اغلب در محصولات گلخانهای و زراعی خسارتزا هستند و کشاورزان با روشهای مختلف با آنها مبارزه میکنند. در یکی دو سال اخیر تریپس هاوایی نیز وارد ایران شده است و بر روی مرکبات شمال کشور به ویژه لیمو ترش لایم کوات که کشت آن در داخل گلخانهها در شمال کشور مرسوم شده است، فعالیت میکند.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید