به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، وبینار آموزشی «مدیریت مجموعههاي ذخاير ژنتيكي و تنوع زيستي قارچها» با تدریس محمدرضا آصف شایان عضو هیات علمی بخش تحقیقات رستنیه و مسئول مجموعه قارچهای ایران در سطح ملی برگزار شد.
رییس بخش رستنیها عنوان کرد: بخش تحقیقات رستنیها مرجع شناسایی گیاهان و قارچها در کشور میباشد. از مهمترین وظایف این بخش شناسایی رستنیهای مرتبط با گیاهپزشکی بر اساس روشهای کلاسیک و مدرن و بررسی دامنه پراکنش آنها در کشور، پایش و ردیابی رستنیهای تازه وارد در کشور به ویژه گونههای مهاجم و قرنطینه به منظور آمادگي در برابر تهديدات اگروتروريسم، نگهداری رستنیهای ایران در مجموعههای ذخایر ژنتیکی هرباریوم ایران به منظور استفادههای علمی، تحقیقاتی، آموزشی و پاسخگویی به نیازهای کشور در رابطه با مسائل کشاورزی، ارائه خدمات علمی به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور در زمینه تامین و یا شناسایی قارچها، شبه قارچها-گلسنگها، جلبکها و گیاهان به ویژه علفهای هرز و بذور گیاهان میباشد. این بخش تاکنون بیش از 400 آرایه جدید گیاه و قارچ برای دنیا کشف کرده است.
وی ضمن معرفی «مجموعه هرباریوم ایران» به عنوان قدیمیترین مجموعه تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی در وزارت جهادکشاورزی به ارائه توضیحاتی در خصوص مجموعه قارچهای ایران که شامل فانگاریوم ایران و کلکسیون ملی قارچهای زنده ایران است، به شرح روشهای آماده سازی و نگهداری نمونههای غیرزنده و جدایههای زنده، اختصاص کدهای دسترسی و مدیریت منابع ژنتیکی پرداخت.
آصف گفت: مجموعه قارچهای ایران به عنوان قدیمی ترین مجموعه تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی وزارت جهاد کشاورزی و بزرگترین مجموعه قارچها در کشور در سال 1324 تاسیس شده است و در حال حاضر دارای بیش از 23 هزار نمونه غیرزنده و زنده در دو مجموعه فانگاریوم ایران و کلکسیون ملی قارچهای زنده ایران میباشد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید