جمعه, 23 شهريور 1403

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۱۲:۵۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۶/۱۱ 
وبینار آموزشی،
كنترل بیولوژیك كنه های آفت محصولات گلخانه ای كشور
مسعود اربابی عضوهیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، کنترل بیولوژیک کنه های تارتن با استفاده از کنه های شکارگر در دمای کمتر از 25 درجه سلسیوس و رطوبت بیش از 50 درصد را برای تولید محصول سالم، حفظ محیط زیست و سلامت کارگران توصیه کرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، وبینار آموزشی «کنترل بیولوژیک کنه های آفت محصولات گلخانه ای کشور»با تدریس مسعود اربابی عضوهیات علمی بخش تحقیقات جانورشناسی کشاورزی در سطح ملی برگزار شد.

اربابی گفت: گیاهان  گلخانه ای از مرحله  کاشت تا برداشت با  طیف وسیعی از آفات از جمله کنه ها و بخصوص کنه تارتن دولکه ای مواجه می شوند. فعالیت و  پراکنش خسارتزای وسیع  کنه تارتن موجب مصرف بیشتر کنه کش ها درکشور شده است.

عضو هیات علمی موسسه ادامه داد: افزایش دفعات محلولپاشی و مصرف زیاد یکسری ترکیبات  شیمیایی آفتکش، باعث ایجاد پدیده مقاومت در جمعیت کنه های تارتن شده است. همچنین افزایش باقی مانده سم در محصولات گلخانه ای، مخاطرات زیادی برای سلامت مصرف کنندگان  بخصوص در محصولات تازه خوری دارد.

اربابی با تاکید بر اینکه امکان استفاده از کنه های شکارگر به عنوان دشمنان طبیعی کنه تارتن تا حدودی در ایران تامین شده است، افزود: شرایط دمایی متفاوت و زیاد گلخانه ها از اواسط اردیبهشت تا مرداد می تواند باعث محدودیت در کارائی کنه های شکارگر در کنترل بیولوژیک کنه های تارتن شود.

رییس بخش تحقیقات جانورشناسی کشاورزی توصیه کرد: از آنجاییکه شرایط محیطی گلخانه ها از شروع دوره برداشت صیفی جات گلخانه ای از بهمن تا اوائل اردیبهشت برای رهاسازی کنه های شکارگر مناسب است، لذا با تامین شرایط دمای کمتر از 25 درجه سلسیوس و میانگین رطوبت بیش از 50 درصد می توان از کنترل بیولوژیک کنه های تارتن برای تولید محصول سالم، حفظ محیط زیست و سلامت کارگران بهره برد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

222.jpg

23.jpg

12.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها