جمعه, 26 شهريور 1400

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۹:۴۵:۱۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ 
برگزاری وبینار آموزشی «استفاده از آنزیم ‌ها به عنوان ابزاری كاربردی در چالش مصرف نامناسب آفتكش ‌ها»

به گزارش روابط عمومی موسسه، وبینار آموزشی «استفاده از آنزیم ‌ها به عنوان ابزاری کاربردی در چالش مصرف نامناسب آفتکش ها» توسط خانم دکتر لیلا فرآورده عضو هيات علمي بخش تحقیقات آفت‌کش‌ها روز دوشنبه  15شهریورماه  سال‌جاری تدریس شد. این وبینار توسط  اداره آموزش و ترویج موسسه با حضور اعضای هیات علمی، محققین، کارشناسان و بهره‌ برداران حوزه کشاورزی و ترویج در سطح ملی برگزار گردید.

امنیت غذایی پایدار، مهمترین رسالت کشاورزی است.کشاورزی پایدار، یک فرایند زیستی است که سعی در انطباق با اکوسیستم طبیعی دارد و امنیت غذایی، امنیت زیست‌محیطی و امنیت اقتصادی از پایداری کشاورزی به دست می‌آید. بنابراین توسعه پایدار، توسعه‌ای است که نیازهای کنونی جوامع بشری را برآورده می‌کند، بدون اینکه توانایی‌های نسل آینده و نیازهایشان را به خطر بیندازد. در دنیای امروز، آلودگی منابع پایه به ویژه منابع خاک و آب، پوشش گیاهی طبیعی و زراعی ،کاهش لایه ازن ، تغییرات اقلیم و کم آبی، سلامت محیط‌زیست جهانی را با خطرات جدی مواجه ساخته است. هم‌چنین، در توليد محصولات غذایی کشاورزی كاربرد آفتكش‌ها  در قبل و بعد از کشت آنها، اجتناب ناپذير است. در این میان، استفاده وسیع و نادرست از آفتکش‌ها، تهدیداتی را به سبب رهاسازی در محیط زیست، برای سلامت انسان و موجودات زنده،  وجود باقی‌مانده آفت‌کش‌ها در محصولات کشاورزی، محیط زیست (آب، خاک، هوا)، ایجاد مقاومت در عوامل خسارتزا (آفات، بیمارگرها، علف‌های هرز)، تخریب عوامل بیولوژیک موجود در محیط زیست ایجاد می‌کند. بنابراین، استفاده از تكنولوژي‌هاي جديد در حل چالش های حاصل از مصرف نامناسب آفتکش ها، امری ضروری است. یکی از این موارد، استفاده از آنزیم ها است که به عنوان كاتاليزورهاي زيستي در واكنشهاي شيميايي در جانداران نقش دارند. قدرت كاتاليتيكي و ويژگي بالا و هم‏چنين قابل تنظيم بودن فعاليت آنزيم‏ها سبب شده است تا شاهد كاربردهاي بسيار متنوع و گستردة آنها در صنايع شيميايي، دارويي، صنعتي و بيولوژيكي باشيم. در این دوره آموزشی، به مباحثی از جمله نامگذاری آنزیم ها و دسته بندی آنها، کاربرد آنزیم ها در صنایع مختلف – پزشکی- محیط زیست - کشاورزی، منابع آنزیم های صنعتی، معرفی آنزیم های مهم در موارد مختلف مصرف، مهندسی آنزیم، استفاده از آنزیم  ها در شناسایی و ردیابی مقاومت عوامل خسارتزا به آفتکش ها، کاربرد آنزیم ها در پالایش زیستی آفتکش ها و چگونگی تثبیت آنزیم ها در بیوسنسورها در شناسایی آفتکش ها پرداخته شد.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها