کلیپ معرفی بخش

نظر به گستردگي مناطق انتشار سن گندم در کشور و خسارت كمي و كيفي قابل توجه آن، بخش تحقیقات سن گندم فعاليت­ خود را از سال 1375 آغاز كرد. فعاليت­هاي پژوهشي، آموزشي و ترويجي بخش تحقيقات سن گندم در مقياس ملي با همكاري سایر مراکز علمی و اجرايي مانند موسسه تحقيقات بیوتکنولوزی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهيه نهال و بذر، موسسه تحقيقات ديم، موسسه تحقيقات خاك و آب،‌ پژوهشكده غلات، مراكز تحقيقات كشاورزي و منابع طبیعی و سازمان حفظ نباتات و در ابعاد بين­المللي با همكاري موسساتي مانند ايكاردا انجام شده و در حال حاضر نيز ادامه دارد.

  •   بيولوژي و اکولوژی سن گندم و سایر آفات غلات
  •   كنترل بيولوژيك سن گندم و سایر آفات غلات
  •   فیزیولوژی سن گندم و سایر آفات غلات
  •   كنترل شيميايي سن گندم و سایر آفات غلات
  •  مقاومت ارقام به سن گندم و سایر آفات غلات

 

از دستاوردهای این بخش می­توان به ارایۀ روش پیش آگاهی سن گندم و بهینه سازی شبكه­ هاي مراقبت در مديريت سن گندم، تبیین روش­ها و مدل­های نمونه­برداری براي ردیابی جمعيت سن گندم، تعیین سطح زیان اقتصادی حشرات کامل و پوره­های سن گندم، بهینه سازی كنترل بيولوژيك سن گندم با استفاده از زنبورهاي پارازيتوئيد تخم اشاره کرد. همچنین فعالیت­های این بخش در زمینۀ بهینه­سازی کنترل شیمیایی سن گندم علاوه بر معرفی و ثبت حشره­ کش­های جدید در راستای تنوع بخشی آفت­کش­های موثر روی این آفت، منجر به کاهش 40 درصدی دوز توصیۀ شدۀ پر­مصرف­ترین حشره­کش مورد استفاده (امولسیون دلتامترین) شده است که با توجه به سطح سمپاشی وسیع (بیش از دو میلیون هکتار) صرفه­ جویی قابل توجهی را به همراه دارد. بخش تحقيقات سن گندم  تاکنون 14 کارگاه آموزشي ملی و بین المللی و 3 گردهمايي ساليانه را برگزار کرده و 4 دستورالعمل فني ارائه کرده است. همچنین بیش از 50 پروژۀ تحقيقاتي و 20 پايان نامه دوره دكتري و كارشناسي ارشد در این بخش انجام شده و بیش از 50 مقاله علمی توسط محققین بخش به چاپ رسیده است.

 

محققین بخش تحقیقات سن گندم علاوه بر توانایی تشخیص گونه­های مختلف آفات خسارت­زا به مزارع گندم و جو و تحقیقات مربوط به سامانۀ اطلاعات جغرافيايي، از تجربۀ کافی در زمینۀ مطالعۀ اجزای تشکیل دهندۀ مدیریت تلفیقی آفات مانند بررسی الگوها و مدل­های نمونه­برداری، طراحی شبكه­هاي مراقبت، تعیین سطح زیان اقتصادی، مطالعۀ جدول زندگی و دینامیسم جمعیت، مطالعۀ تئوری­ها و استراتژی­های کنترل بیولوژیک و بهینه­سازی روش­های پرورش و کنترل آفات بهره می­برند.

 

  1.  آزمایشگاه بیولوژی و اکولوژی سن گندم و سایر آفات غلات
  2. آزمایشگاه فیزیولوژی و سم شناسی سن گندم و سایر آفات غلات
  3.  آزمایشگاه کنترل بیولوژیک و مدیریت تلفیقی سن گندم و سایر آفات غلات

 

drshahrokhi.jpg

دکتر شهرام شاهرخی

رییس بخش

رزومه

dramir.jpg

دکتر مسعود امیرمعافی

محقق

رزومه

mscparsi.jpg

مهندس فرزانه پارسی

محقق

رزومه

گالری تصاویر بخش



6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0