به گزارش روابط عمومی موسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور، برنامه رویش با عنوان «راهنمای تصمیم گیری برای سمپاشی مزرعه گندم» با حضور محمدعلی آقاجانی دانشیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان و پژوهشگر مروج ارشد بیماریهای گیاهی از شبكه آموزش سيما پخش شد.
آقاجانی ضمن اشاره به بیماریهای مهم گندم که تاکنون از مزارع دنیا و ایران گزارش شدهاند، انواع روشهای غیرشیمیایی نظیر تناوب زراعی، ارقام مقاوم، آبیاری و تغذیه بهینه و شیمیایی (استفاده از انواع قارچکشها به صورت ضدعفونی بذر و سمپاشی مزرعه) برای کنترل بیماریهای گندم را تشریح کرد.
وی در ادامه به مراحل رشد و نمو گندم و سهم اندامهای مختلف در عملکرد گندم پرداخت و گفت: برگ پرچم به تنهایی، حدود 45-40 درصد عملکرد گندم را ایجاد میکند و بنابراین حفظ سلامت آن نقش کلیدی در عملکرد یک رقم دارد.
پژوهشگر مروج ارشد سازمان تات به مراحل تصمیمگیری برای سمپاشی مزرعه گندم با قارچکشها اشاره کرد و اظهار داشت: کارشناسان و کشاورزان پیشرو میتوانند با توجه به فاکتورهای دخیل در تصمیمگیری برای سمپاشی گندم در مراحل کلیدی رشد، بهترین تصمیم درباره تعداد سمپاشیهای مورد نیاز مزرعه گندم و زمان بهینه آنها را تعیین نمایند.
آقاجانی در انتها با تاکید بر اهمیت این راهنما در مدیریت شیمیایی بیماریهای گندم بیان کرد: در صورت عدم استفاده از این راهنمای دانش بنیان، افراط یا تفریط در سمپاشی صورت خواهد پذیرفت. به این صورت که یا علیرغم وجود ضرورت، سمپاشی انجام نشده و خسارت جدی به محصول وارد خواهد شد یا سمپاشیهای بیرویه و بیش از حد نیاز انجام میشود که منجر به افزایش هزینه تولید و آلودگی محیط زیست و در نتیجه به خطر افتادن سلامت انسان و دام خواهد شد
لینک مشاهده برنامه: https://telewebion.com/episode/0x128362be
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید