به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، نشست بررسی اثرات تغییر اقلیم در گیاهپزشکی به میزبانی با حضور ابوالفضل رئوفی، مدیرکل دفتر محیطزیست و توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی، شهرام شاهرخی معاون پژوهشی و اعضای هیات علمی موسسه بهصورت حضوری و وبیناری برگزار گردید.
رئوفی در ابتدای جلسه به اهمیت نقش محققین گیاهپزشک در بررسی اثرات تغییر اقلیم اشاره کرد و بیان داشت: دو عامل دما و CO2 از عوامل مهم تغییر اقلیم هستند ،که بر روی گیاهان و آفات تاثیرگذارند. این عوامل بر قطر، ضخامت برگ، شکل و تراکم گیاه تأثیر میگذارند و در نتیجه بر مقاومت گیاه به آفات و بیماریها و کارایی آفتکشها تاثیر دارند.
در ادامه شاهرخی در سخنانی به تاثیر تغییر اقلیم و تحقیقات انجام شده توسط موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور پرداخت. وی تصریح کرد: آفات نیز به مانند سایر موجودات تحت تأثیر تغییر اقلیم قرار میگیرند. تغییر اقلیم باعث افزایش نسل آفات و مقاومت آنها میشود و این مساله مسئولیت گیاهپزشکان را بیشتر میکند. وی همچنین به نقش تاثیر دما بر طغیان شتهها و ریزش زودهنگام سنهای گندم اشاره کرد.
مین باشی رییس بخش تحقیقات علفهای هرز موسسه، با اشاره به چالشهای تأمین غذای آینده، خاطرنشان کرد: در ۵۰ سال آینده باید به اندازهای که در تاریخ غذا مصرف شده، غذا تولید کنیم و دلیل عمده این قضیه تغییر اقلیم است. وی گفت که به منظور حفظ امنیت غذایی، باید هر سال عملکرد محصولات زراعی را افزایش دهیم. همچنین، تغییرات بارندگی در ۵۰ سال گذشته نشاندهنده روند کاهشی در اکثر مناطق کشور به جز برخی مناطق شمالی است.
روانلو رئیس بخش امور پژوهشی و فناوری موسسه، به تعریف تغییرات اقلیمی و تفاوت آن با تغییرات آب و هوایی پرداخت و گفت: تغییرات اقلیمی در دامنه وسیعتری و در زمان طولانیتری اتفاق میافتد. وی با تأکید بر نقش بشر در تولید گازهای گلخانهای و تخریب جنگلها، نشانههای تغییر اقلیم و تأثیر آن بر بروز بیماریهای گیاهی و مدیریت آفات را بیان کرد.
در ادامه این نشست محققین حاضر در جلسه، ضمن معرفی دستاوردهای خود درخصوص محیطزیست به بحث وتبادل نظر درخصوص آن پرداختند.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید