Wednesday, February 5, 2025
  • time : 08:11
  • Date : Sat Jan 04, 2025
دوره آموزشی ضمن خدمت
مدیریت تلفیقی آفات گیاهان گلخانه ای
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در دوره آموزشی «تلفیق روش‌های شیمیایی و بیولوژیک برای کنترل آفات خیار، گوجه فرنگی و فلفل گلخانه‌ای تاکید کرد، انتقال دانش فنی تولید عوامل کنترل بیولوژیک و تولید نهاده‌های کنترل آفات و به موازات آن، آموزش مباحت کنترل بیولوژیک به کارشناسان و گلخانه‌داران، منجر به تولید محصولات گلخانه‌ای سالم با استانداردهای جهانی برای صادرات و مصرف داخل می‌شود

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، دوره آموزشی «تلفیق روش‌های شیمیایی و بیولوژیک برای کنترل آفات خیار، گوجه فرنگی و فلفل گلخانه‌ای» برای محققین و کارشناسان با تدریس سید حسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک برگزار شد.

ملکشی در این دوره اعلام کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی در کشور سطح زیرکشت و تولید محصولات گلخانه‌ای در دو دهه اخیر رو به گسترش است. خوشبختانه در سال‌های اخیر احداث گلخانه‌های نیمه مدرن و مدرن نیز در اقصی نقاط کشور در حال توسعه است و  بیش از 70 تا 80 درصد تولیدات این گلخانه‌ها به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه صادر می‌شود و ارز قابل توجهی  وارد کشور می‌گردد.

وی افزود: این محصولات دچار آفات و بیماری‌های متعددی می‌شوند که با آموزش‌های ارایه شده به کشاورزان و گلخانه‌‌داران، استفاده از عوامل کنترل بیولوژیک تولید داخل برای تولید محصول عاری از باقیمانده سموم شیمیایی در کشور توسعه یافته است.

عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک عنوان کرد: خیار، گوجه فرنگی و فلفل گلخانه‌ای در طی دوره داشت به شته جالیز، شته سبز هلو، تریپس پیاز، تریپس غربی گل، سفید بالک‌ها ، مگس‌های مینوز برگ، شب پره گوجه‌فرنگی، کنه تارعنکبوتی و کنه حنایی آلوده می‌شوند که هر یک از این آفات دارای دشمنان طبیعی اختصاصی خود می‌باشند و گلخانه داران باید از دشمنان طبیعی اختصاصی برای کنترل آنها استفاده کنند.

وی بر استفاده از روش‌های پیشگیری برای جلوگیری از ورود آفات به داخل گلخانه‌ها و سپس رهاسازی دوره‌ای دشمنان طبیعی تاکید داشت و افزود: کاربرد ترکیبات شیمیایی سازگار با محیط زیست، با دوره کارنس محدود نیز آخرین شیوه کنترل آفات است. آموزش ارائه شده توسط کارشناسان مراکز پژوهشی و اجرایی به گلخانه‌داران در سال‌های اخیر و اعمال محدودیت صادرات محصولات دارای باقیمانده سموم شیمیایی منجر به تولید محصولات گلخانه ای سالم و عاری از باقیمانده سموم شیمیایی برای بازارهای صادراتی و داخلی شده است. 

 

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

2_6387157516873148270.jpg

 

4_6387157520495780350.jpg

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags