به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، وبینار « مدیریت تلفیقی بیماری ویروسی چروکیدگی قهوهای گوجه فرنگی و فلفل» از سلسله برنامههای ویدیو کنفرانس انتقال دانش بهروز در گستره ملی بخش کشاورزی در شبکه دانش کشاورزی توسط طیبه کشاورز عضو هیات علمی بخش تحقیقات ویروسهای گیاهی تدریس شد.
کشاورز با اشاره به تاریخچه وقوع ای بیماری در دنیا گفت: ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی (روگوز) برای اولین بار در سال 2015 از اردن گزارش شد، سپس در مدت زمانی کوتاهی از 35 کشور در قاره آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا و همچنین ایران گزارش گردید.
وی تشخیص سریع و به موقع آلودگی بذر و نشاهای گوجهفرنگی و فلفل به ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجهفرنگی را سبب حذف منابع آلودگی و جلوگیری از انتشار آن به سایر مناطق عنوان کرد.
عضو هیات علمی موسسه صدور گواهی سلامت برای بذر و نشاءهای مورد استفاده، جلوگیری از انتقال بذر و نشاءهای آلوده به مناطق مختلف، از بين بردن علفهاي هرز میزبان، ضدعفونی ادوات، ريشهكني و از بين بردن بوتههاي آلوده را از مهمترین روشهای مدیریت این بیماری عنوان کرد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید