Friday, January 3, 2025
  • time : 10:22
  • Date : Mon Oct 28, 2024
مسئول مجموعه علف‌های هرز هرباریوم «ایران» خبر داد:
وجود بزرگترین مجموعه ذخایر ژنتیكی علف‌های هرز كشور در موسسه تحقیقات گیاه‌پزشكی كشور
محقق بخش تحقیقات رستنی‌ها و مسئول مجموعه علف‌های هرز هرباریوم «ایران» در وبینار آموزشی گیاه‌شناسی علف‌های هرز و مدیریت مجموعه ذخایر ژنتیکی و بذور علف‌های هرز به اقدامات و دستاوردهای چشمگیر بخش تحقیقات رستنی‌ها در ایجاد، توسعه و تکمیل یک بانک اطلاعاتی مستند برای علف‌های هرز پرداخت.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌ پزشکی کشور، وبینار آموزشی «گیاهشناسی علف‌های هرز و مدیریت مجموعه ذخایر ژنتیکی و بذور علف‌های هرز» با تدریس سپیده ساجدی محقق بخش تحقیقات رستنی‌ها و مسئول مجموعه علف‌های هرز هرباریوم «ایران» در سطح ملی برگزار شد.

ساجدی ضمن اشاره به اهمیت شناسایی گیاهان و بذور برای مبارزه با علف‌های هرز، به تشریح اهداف، مشخصات فنی و کارکردهای مجموعه علف‌های هرز بخش تحقیقات رستنی‌ها پرداخت.

وی گفت: در اين مجموعه که در سال 1348 بنيان‌گذاري و تا به امروز بر غناي آن افزوده شده، اطلاعات ارزشمندی در مورد فلور علف‌هاي هرز كشور و پراكنش آن‌ها نگهداري مي‌شود. طبق برآوردهای وی، این مجموعه با بیش از 7700 نمونه علف‌هرز، بزرگترین و مهم‌ترین مجموعه در نوع خود در کشور به‌شمار می‌آید.

این محقق گیاه‌شناس همچنین اهداف و کارکردهای مختلف مجموعه‌هاي نگهداري بذور يا کلکسیون بذر را به عنوان يكي از اركان اصلي در تحقيقات گیاه‌شناسی، ذخیره تنوع ژنتيكي و تشخیص گونه‌های علف‌هرز برشمرد و اقدامات و دستاوردهای چشمگیر بخش تحقیقات رستنی‌ها در ایجاد، توسعه و تکمیل یک بانک اطلاعاتی مستند را تشریح کرد.

ساجدی اظهار داشت: در حال حاضر اين مجموعه با دارا بودن بیش از 600 نمونه بذر علف‌هرز متعلق به حدود 300 جنس و 540 گونه، نقش به سزايي در شناسايي بذور علف‌هاي هرز به ويژه گونه‌هاي مهاجم، قرنطينه و سمي در محصولات كشاورزي و بذور وارداتي ايفا مي‌كند.

مسئول مجموعه علف‌های هرز  بخش تحقیقات رستنی‌ها در پایان با تشریح نتایج پروژه‌های مهم تحقیقاتی انجام شده در راستای تقویت و تکمیل دانش و بانک‌های علف‌های هرز و بذور آنها در بخش تحقیقات رستنی‌ها، اطلاعات فنی چند گونه علف‌هرز عمده در محصولات مختلف و ابعاد مختلف مربوط به شناسائی آنها را ارائه کرد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

wq.jpg

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags