Monday, December 30, 2024
  • time : 14:58
  • Date : Mon Sep 30, 2024
در نشست مشترك موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری مطرح شد:
استفاده از ابزارها و فناوری‌های نوین برای مدیریت سرخرطومی حنایی خرما
با توجه به خسارت بالای آفت سرخرطومي حنايي خرما در کشور، امکان استفاده از تکنولوژی اشعه ایکس برای شناسایی درختان آلوده به این آفت، در نشست مشترك موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری بررسی شد

 به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، نشست مشترک بخش تحقیقات حشره شناسی  کشاورزی و گروه کشاورزی و غذای معاونت امور زیستی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در محل این بخش برگزار شد.

در این جلسه که در خصوص استفاده از تکنولوژی اشعه ایکس جهت شناسایی درختان آلوده به سرخرطومی حنایی خرما تشکیل شد، کاظم محمدپور رییس بخش تحقیقات حشره شناسی به همراه تعدای از اعضای هیات علمی این بخش، امیدی از مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت نهاد ریاست جمهوری به همراه دو نفر از کارشناسان فنی این مرکز حضور داشتند و در خصوص چگونگی تشخیص زودهنگام درختان آلوده به سرخرطومی حنایی خرما با استفاده از اشعه ایکس به  بحث و تبادل نظر  پرداختند.

هدف از برگزاری این نشست بررسی ابزارها و فناوری‌های نوین مانند استفاده از اشعه ایکس برای شناسایی نخیلات آلوده به آفت، در مراحل ابتدایی  فعالیت آن برای جلوگیری از خسارت آفت بود.

سرخرطومي حنايي خرما از مهمترين آفات نخيلات مي‌باشد که در حال حاضر علاوه بر استان سیستان و بلوچستان، از برخی مناطق استان‌های هرمزگان، کرمان، فارس و بوشهر نیز گزارش شده است. لاروهای این آفت، ضمن تغذیه کانال­هایی در جهت مختلف بالا و پایین ایجاد می­کنند و موجب از بین رفتن سیستم آوندی گیاه می­شوند. متاسفانه علايم خسارت سرخرطومی حنایی خرما زماني نمايان می‌شودكه درخت نخل متحمل خسارت فراوان و اغلب جبران ناپذير شده است. تنها راه تشخیص آلودگی، بررسی مشاهده‌ای و دوره‌ای نخیلات توسط نیروی انسانی ماهر و با دانش فنی و تجربی بالا می باشد.

در این جلسه مقرر شد، بررسی‌های صحرایی در مناطق جنوب کشور جهت بررسی اثربخش بودن روش اسکن درختان خرما با اشعه ایکس برای تشخیص آلودگی به آفت سرخرطومی حنایی خرما با همکاری این مرکز و بخش تحقیقات حشره شناسی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور انجام شود.

شایان ذکر است، محورهای فعالیت مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری شامل رصد و ترویج فناوری‌های نوپدید و آینده ساز، رفع نیازهای فناورانه تولید ملی و توسعه همکاری‌های بین المللی می‌باشد که گروه کشاورزی و غذای این مرکز به موضوعاتی چون کمک به سیاست‌گذاری تولید، توزیع، تأمین، واردات، صادرات و مدیریت منابع درجهت افزایش بهره‌وری کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور می‌پردازد.

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

 

 

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags