Friday, October 18, 2024
  • time : 10:51
  • Date : Sun Jul 21, 2024
مصاحبه عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور با بنیاد ملی علم ایران
سنجش سموم قارچی در چای
روح الله کرمی اسبو عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، در مصاحبه با بنیاد ملی علم ایران به شرح «معتبرسازی روش تشخیص مناسب جهت سنجش آفلاتوکسین گروه B و G در محصول چای مورد مصرف کشور» پرداخت.

به گزارش روابط‌ عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، روح اله کرمی اسبو عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری‌های گیاهی در خصوص طرح پژوهشی «معتبرسازی روش تشخیص مناسب جهت سنجش آفلاتوکسین گروه B و G در محصول چای مورد مصرف کشور» با بنیاد ملی علم ایران(INSF) به گفتگو پرداخت.

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در کشور است و به طور قطع، آنالیز آن اهمیت زیادی دارد. لذا بنیاد ملی علم ایران از این طرح تحقیقاتی مرتبط با این موضوع حمایت کرده است.

کرمی اسبو با مدرک دکتری تخصصی شیمی دارویی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره این طرح توضیح داد: چای، دومین نوشیدنی پرمصرف جهان پس از آب است که از دم نمودن برگ‌های گیاه Camellia sinensis که بومی آسیای جنوب شرقی هستند، تولید می‌شود. چین، هند، کنیا، سریلانکا، ویتنام، ایران، ترکیه و اندونزی جزو تولیدکنندگان عمده چای محسوب می‌گردند. بسته به درجه تخمیر، چای به طور کلی به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود، یعنی سیاه، سبز و اولانگ.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور افزود: چای سیاه رایج ترین چای مصرفی در سراسر جهان است و منبع غذایی غنی از پلی‌فنول‌ها مانند تافلاوین‌ها، کاتچین ها و آروبیگین است که به دلیل آنتی‌اکسیدان، ضد تکثیر، ضد التهاب، ضد ویروس، ضد باکتری، ضد جهش‌زایی، پتانسیل تاثیرگذاری بر چندین اختلال مزمن را دارند.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، به گفته محققان، چای سیاه حاوی مقادیر قابل توجهی از برخی ریزمغذی‌های ضروری مانند فلوراید، مس و منگنز است. با این حال، گزارشاتی از آلودگی نمونه‌های چای به برخی از سموم از جمله مایکوتوکسین‌ها به‌ویژه آفلاتوکسین‌ها در دنیا وجود دارد .

وی تصریح کرد: با وجود این که چای محبوب ترین نوشیدنی پس از آب است، در حال حاضر با توجه به عدم وجود روش مناسب در سنجش آفلاتوکسین های چای، استاندارد ملی ایران حد مجاز قبلی را ملغی نموده است و همچنین اطلاعات کافی و صحیح در این زمینه در دسترس نیست. بنابراین، این تحقیق با هدف تعیین روشی معتبر به‌منظور پایش سریع و دقیق افلاتوکسین در صورت وجود در نمونه‌های چای سیاه انجام شد.

وی اضافه کرد: شناسایی نوع و اندازه‌گیری غلظت آفلاتوکسین با روش مذکور با سرعت و دقت بیشتری قابل انجام است و سعی بر این است که روش توسعه یافته اخیر به ایجاد حد مجاز برای آفلاتوکسین ها در چای کمک نماید.

کرمی اسبو در پایان خاطر نشان کرد: با معتبرسازی این روش، می‌توان خدمات سنجش این نوع سم را در محموله‌های وارداتی، کارخانجات و شرکت‌های توزیع‌کننده ارائه داد.

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

1 (1).jpg

 

66923917b96f8-.jpg

 

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags