کارگاه «درسهای تهدیدات نوبهای کروناویروسها» از سلسله کارگاههای هماهنگی و تبادل تجربیات بین رشتهای جامعه علمی و حرفهای پیرامون انسجام بخشی به آنالیز ریسک تهدیدات نوبهای کروناویروسهای 2019، Mers 2012، Sars 2033 در جمعیتهای انسانی و دامی و موارد مشابه به میزبانی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و اتحادیه انجمنهای علوم گیاهپزشکی ایران از ساعت 14 الی 18:30 روز 14 اسفندماه سال جاری برگزار شد.
اتحادیه انجمنهای علوم گیاهپزشکی ایران (aippss.areeo.ac.ir) با هدف حمایت از خطوط مقدم بحران ناشی از کروناویروس در دنیا و ایجاد نظام تجزیه و تحلیل منسجم ریسک (نه نوبهای و نه مورد به مورد) همچون BfR آلمان این کارگاه را برگزار نمود. پیرو مصوبات و دستاوردهای سلسله کارگاههای هماهنگی ریسکهای غذا، بر انسجام ارکان ساختاری (ارزیابی، مدیریت و رسانه) بصورت عالمانه، کارآمد و در قالب کلان پروژههای ملی و منطقهای تاکید شد. سخنرانان کارگاه یاد شده آقایان دکتر رضاپناه، دکتر روانشاد، دکتر لنگرودی و دکتر ذریه زهرا (به نمایندگی از شبکه، اتحادیه، انجمنها، دانشگاهها و موسسات) بودند که به تشریح وضعیت و بحثهای چندجانبه پرداختند. در ادامه جلسه آقای دکتر بازرگان معاون محترم پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به ارائه توضیحاتی پرداخت.
در این جلسه اعضای شبکه تحقیقات بیماریهای ویروسی کشور ضمن تبادل تجربیات خود در عرصه پزشکی، دامپزشکی و گیاهپزشکی افزون بر تلاشهای انجمن ویروسشناسی ایران، ضمن برشمردن توانمندیها، فرصتها، تهدیدها و ضعفها در این راستا، به بررسی سیستم تشخیص این ویروس و علل نتایج مثبت و منفی کاذب با توجه به سوابق این ویروس در انسان و دام در سالیان گذشته پرداختند. بدین ترتیب مقرر گردید، در صورت نیاز و ادامه بحران از ظرفیتهای تشخیصی مراکز مختلف سازمان تحقیقاتف آموزش و ترویج کشاورزی نیز بهرهبرداری شود.