به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، دوره آموزشی «کنترل بیولوژیک عوامل بیماریزای گیاهی با تاکید بر باکتریهای مفید همراه گیاه» توسط مریم خضری عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی، برگزار شد.
خضری ضمن تاکید بر اینکه امروزه استفاده از عوامل میکروبی مفید همراه گیاه، به عنوان یک روش سازگار با محیط زیست، بسیار مورد توجه محققان و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی قرار گرفته است، گفت: این عوامل موجب تقویت و افزایش رشد گیاه شده و تحمل آن در برابر تنشهای زیستی و غیرزیستی را افزایش میدهند. همچنین با استفاده از سازوکارهای مختلف، از گیاهان در برابر عوامل بیماریزا محافظت میکنند.
وی افزود: با توجه به جهتگیری سیستمهای جدید کشاورزی و تاکید بر کشاورزی ارگانیک، همواره استفاده از این عوامل به عنوان گزینهای مناسب برای پاسخ به این درخواست بشر مطرح بوده است. در حال حاضر، در دنیا دانش مهار زیستی با شتاب زیاد در حال توسعه است و دستاوردهای علمی محققان و دانشمندان این حوزه، حجم وسیعی از دادهها و اطلاعات مهم در زمینه روابط پیچیده میکروبی و روابط متقابل میکروبها با گیاهان را تولید کرده است که به طور قطع پاسخگوی بسیاری از پرسشها و ابهامات در مسیر توسعه و کاربرد عوامل موثر در مهار زیستی در عرصه کشاورزی است.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور عنوان کرد: باکتریها و قارچهایی که به طور همزیست با ریشه گیاهان زندگی میکنند، با استفاده از سازوکارهای مختلف از قبیل آنتیبیوز، تولید سیدروفور، رقابت، شکارگری و پارازیتیسم موجب تضعیف یا از بین رفتن عوامل بیماریزا و القاء مقاومت سیستمیک در گیاهان در برابر عوامل بیماریزا میشوند. از آنجاییکه مصرف بیرویه سموم شیمیایی برای کنترل آفات و بیماری های گیاهی، موجب بروز مشکلات فراوانی در سلامت انسان و سایر جانداران اکوسیستمهای کشاورزی و طبیعی شده است، کاربرد دشمنان طبیعی و عوامل میکروبی مفید همراه گیاه در مدیریت آفات و بیماریهای گیاهی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید