به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، روز انتقال یافته تحقیقاتی با عنوان «راهکارها و مدیریت مصرف آفتکشها برای تولید محصول سالم» با مشارکت مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان هرمزگان و مدیریت مرکز جهاد کشاورزی شمیل بندرعباس با تدریس هادی مصلینژاد عضو هیات علمی بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی در روستای سرزه خاروک از توابع بخش شمیل بندرعباس برای کشاورزان و بهره برداران منطقه برگزار شد.
مصلینژاد ضمن شرح مفاهیم مدیریت تلفیقی آفات IPM) ، کنترل غیرشیمیایی با آفات، اجرای تناوب در مصرف آفتکشها و لزوم رعایت دوره کارنس آفتکشها برای یک تولید سالم گفت: در دنیا برای استفاده از آفتکشها در تولید محصولات کشاورزی قوانین و اصولی وضع شده است، که برای کاهش خطرات آفتکشها برای سلامت انسان و محیط زیست و تولید محصول سالمتر ملزم به رعایت آنها هستیم.
وی در زمینه IRAC کد که روی برچسب آفتکشها قرار دارد عنوان کرد: IRAC کد شمارهای است که روی برچسب حشره/کنه کشها درج میشود و نشان دهنده جایگاه آن حشره/کنه کش در طبقه بندی مربوطه است.
به منظور جلوگیری و یا به تاخیر انداختن پدیده مقاوم شدن آفات به حشره کش ها که منجر به کاهش اثربخشی و کارائی آفتکش ها می شود، بایستی از یک نوع حشره/کنه کش پشت سر هم استفاده نشود، بلکه مصرف تناوبی به عنوان یک اصل مهم مدنظر قرار گیرد. اجرای این راهکار با توجه بهIRAC کد آن حشره/کنهکش امکانپذیر است. اگر کدهای دو حشره/کنهکش متفاوت باشند، قابلیت این را دارند که در تناوب با یکدیگر استفاده شوند.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید