به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، برنامه از مزرعه تا سفره با موضوع «تولید محصول ذرت سالم» با حضور محمود معصومی عضو هیات علمی بخش تحقیقات ویروسهای گیاهی از رادیو سلامت پخش شد.
محمود معصومی در این گفتگو ضمن اشاره به زادگاه اولیه ذرت گفت: ویروسهای ذرت در ایران بومی کشور هستند، به نحویکه از سایر میزبانهای گیاهی به ذرت انتقال یافتهاند. ذرت از مهمترین محصولات غذایی در دنیا برای تغذیه انسان و دام است که استانهای خوزستان، فارس، کرمانشاه و خراسان بیشترین تولید را در کشور دارند .
وی افزود: انجام مطالعات در مورد علفهای هرز خانواه غلات به عنوان میزبان ثانوی ویروسهای آلوده کننده ذرت از اهمیت زیادی برخوردار است. تعداد زیادی از ویروسها قادر به آلودهسازی ذرت هستند، اما دو ویروس کوتولگی زبر ذرت و ویروس موزاییک ایرانی ذرت در مناطق مرکزی ایران از نظر خسارتزایی اهمیت زیادی دارند. این دو ویروس مهم، اوایل دهه 80 گسترش پیدا کرده و مزارع زیادی را نابود کردند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ادامه داد: راهکارهایی برای کنترل بیماریهای ویروسی ذرت وجود دارد. از آنجاییکه کشت ذرت در مناطق معتدل و سرد از اردیبهشت ماه آغاز میشود، در صورت امکان با تاخیر کشت به نیمه دوم خرداد، قادر به کنترل دو بیماری مهم ویروسی خواهیم بود. زیرا ذرت گیاهی گرمادوست با رشد سریع است، که از بیماری فرار می کند.
وی به کنترل علفهای هرز به عنوان میزبان ثانویه ویروسها و مدیریت حشرات ناقل ویروسها برای کاهش خسارت ناشی از این ویروسها در مزارع تاکید کرد.
لینک برنامه: https://player.iranseda.ir/epg-player/?VALID=TRUE&e=152694495
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید