چهارشنبه, 14 آذر 1403

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۸:۳۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۹/۱۱ 
رییس بخش ویروس های گیاهی موسسه در گفتگو با رادیو سلامت:
اهمیت تولید محصول سیب زمینی در سفره خانوار
رییس بخش تحقیقات ویروس‌های گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، در برنامه از مزرعه تا سفره رادیو سلامت با موضوع اهمیت تولید محصول سیب زمینی در سفره خانوار اظهار داشت، با توجه به انتقال برخی بیماری‌های ویروسی، از طریق کشت غده‌های دختری متعلق به گیاه مادری آلوده، استفاده از غده‌های بذری دارای گواهی سلامت توصیه می‌شود

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، برنامه از مزرعه تا سفره با موضوع «اهمیت تولید محصول سیب زمینی در سفره خانوار» با حضور رضا پوررحیم رییس بخش تحقیقات ویروس‌های گیاهی از رادیو سلامت پخش شد.

پوررحیم در این گفتگو در ارتباط با منشاء اولیه سیب زمینی گفت: خاستگاه این محصول آمریکای جنوبی و کشورهای شیلی و پرو می‌باشند و اولین بار در قرن پانزدهم توسط پرتقالی‌ها به اروپا منتقل شد. سیب زمینی ابتدا، به عنوان غذای مناسب برای تغذیه سربازان مورد توجه قرار گرفت و در اواخر قرن ۱۷ و ۱۸ کشت آن در اروپا رونق گرفت.

رییس بخش تحقیقات ویروس‌های گیاهی ادامه داد: از آنجایی که سیب زمینی گیاهی سازگار است، امروزه ارقام متنوع این محصول در اقلیمهای مختلف کشور کشت می‌شوند. ارزش غذایی و نشاسته بالا، راندمان خوب صنایع غذایی تبدیلی و تنوع غذایی زیاد سبب اقبال این محصول شده است.

پوررحیم در مورد سطح زیر کشت سیب زمینی در کشور شرح داد: میزان آن در سال گذشته در کشورمان ۱۵۰ هزار هکتار بود، که تولیدی بین 2/5 تا 5/5 تن داشته و از منابع خوب برای صادرات و درآمدزایی کشور به ویژه از طریق صنایع تبدیلی محسوب می‌شود.

وی افزود: از آنجایی که پرورش گیاه سالم، محصول سالم را به دنبال دارد، درکشت این محصول تنش‌های محیطی و زیستی دو مقوله مهم از نظر ایجاد خسارت محسوب می‌شوند. تنش محیطی ناشی از کشت گیاه در اقلیم نامناسب است، در نتیجه کشاورزان برای جبران کمبود تغدیه‌ای به مصرف کود روی می‌آورند. تصور برخی کشاورزان بر مصرف بیشتر کود ازته برای تولید غده‌های بزرگتر است؛ اما تجمع ازت در گیاه برای سلامت مصرف کنتدگان خطرناک است.

این محقق ویروس شناس گیاهی اظهار داشت: برای مقابله با تنش زیستی که ناشی از شیوع آفات و بیماری‌هاست، از آفتکش‌ها استفاده میشود. در این زمینه نیز رعایت استانداردها ضروری است، چون استفاده بیش از حد آفتکش‌ها سبب تجمع سموم در گیاه می‌شود.

وی تاکید کرد: انتقال برخی بیماری‌های ویروسی از طریق کشت غده‌های دختری تهیه شده از گیاه مادری آلوده، موجب آلودگی مزرعه شده و در نهایت موجب افت تناژ خواهد شد.لذا، استفاده از غده‌های بذری دارای گواهی سلامت توصیه می‌شود. وی بهترین نوع مصرف این محصول را به شکل آب پز یا کبابی عنوان کرد.

لینک برنامه:

https://radio.iranseda.ir/timeArchivePart/?VALID=TRUE&ch=17&ti=11:30&d=11/28/2024

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها