پنج‌شنبه, 1 آذر 1403

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۸:۴۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ 
مصاحبه عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در گفتگو با رادیو سلامت؛
امنیت محصولات غذایی از مزرعه تا سفره
رییس بخش تحقیقات ویروس‌های گیاهی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در برنامه از مزرعه تا سفره رادیو سلامت، بر اهمیت امنیت محصولات غذایی تاکید کرد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، برنامه از مزرعه تا سفره با موضوع «امنیت محصولات غذایی از مزرعه تا سفره» با حضور رضا پوررحیم رییس بخش تحقیقات ویروس‌های گیاهی از رادیو سلامت پخش شد.

پوررحیم ضمن تاکید بر اهمیت امنیت محصولات غذایی گفت: در همه جوامع از جمله کشور ما، تامین امنیت غذایی شامل دو بعد مهم و کلی تولید محصول کافی و محصول سالم و با کیفیت است. با توجه به افزایش جمعیت کشور و محدودیت منابع خاکی و آبی به ویژه در دهه‌های اخیر، به دلیل تغییرات اقلیمی منابع آبی محدودتر شده است، بنابراین افزایش بهره‌وری در واحد سطح امری بسیار مهم است.

 وی در زمینه تولید محصول سالم عنوان کرد: حدود ۳۰ درصد از محصولات گیاهی از مرحله مزرعه تا سفره دچار آسیب می‌شوند و بخشی از مواد غذایی از این طریق از بین می‌روند. دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی و دستگاه‌های اجرایی در برنامه‌های خود سعی دارند، با به حداقل رساندن آسیب‌ها، استانداردهای لازم را در مرحله تولید و پس از آن به دست آورند. در کشور ما بخش زیادی از محصول در میادین، تره بارها در انبارها و مراحل حمل و نقل به دلیل عدم آشنایی با مراحل نگهداری از بین می‌رود.

رییس بخش تحقیقات ویروس‌های گیاهی ادامه داد: تعبیه کانتینرهای مناسب با مشارکت وزارت صمت و جهادکشاورزی برای به حداقل رساندن این آسیب‌ها می‌تواند نتایج مفیدی داشته باشد. دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی نیز در دهه‌های اخیر برنامه‌های پژوهشی متنوعی برای حفظ ماندگاری محصولات به ویژه در مورد محصولات تازه‌خوری مثل گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی که مستعد کپک زدگی هستند، انجام داده‌اند تا ماندگاری آنها را افزایش دهند. تعاونی‌های روستایی هم می‌توانند در کاهش آسیب به محصولات در مراحل انبارداری و انتقال ناصحیح نقش موثری داشته باشند.

لینک برنامه: https://radio.iranseda.ir/timeArchivePart/?VALID=TRUE&ch=17&ti=11:30&d=11/14/2024

 

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها