پنج‌شنبه, 1 آذر 1403

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۹:۱۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۲۹ 
سخنرانی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور:
سلامت محصولات كشاورزی؛ حقوق ذینفعان زنجیره تولید تا مصرف با تاكید بر استانداردهای بین المللی كدكس
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در در اولین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی به سلامت محصولات کشاورزی؛ حقوق ذینفعان زنجیره تولید تا مصرف با تاکید بر استانداردهای بین‌المللی کدکس پرداخت.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، سخنرانی «سلامت محصولات کشاورزی؛ حقوق ذینفعان زنجیره تولید تا مصرف با تاکید بر استانداردهای بین‌المللی کدکس» توسط کاظم رمضانی عضو هیات علمی بخش تحقیقات آفتکش‌ها در اولین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی ارائه شد. این همایش در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به همت  مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان برگزار شد.

رمضانی با تاکید بر حفظ منافع ذینفعان زنجیره محصولات غذایی به عنوان یکی از مهمترین استراتژی‌های جهانی در سلامت غذا گفت: یکی از فاکتورهای مهم در زمینه رسیدن به سلامت محصولات کشاورزی در سطح ملی و بین المللی رعایت استانداردهای بین‌المللی باقیمانده آفتکش‌ها با توجه به آخرین تصمیمات کمیته بین المللی کدکس آفتکش ها، تبیین «مسئولیت مشترک» بین دولت‌ها، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان می‌باشد.

وی افزود: با توجه به شعار امسال روز جهانی سلامت غذا که آمادگی برای وقایع غیرمنتظره در موضوع سلامت محصولات غذایی بوده است، ارتقا دانش تولیدکنندگان، صادرکنندگان و مصرف کنندگان در مبحث سلامت مواد غذایی یکی از مهمترین عوامل در مواجه با موقعیت‌های غیرمنتظره است.

رمضانی با اشاره به گزارش سیستم هشدار سریع اتحادیه اروپا در سال 2023 عنوان کرد: بیشترین اخطار اتحادیه اروپا به کشورهای وارد کننده محصولات غذایی به این اتحادیه را باقیمانده آفتکش ها و بیشترین میزان اخطار مربوط به آفتکش کلرپیریفوس بوده است، که خوشبختانه در سال 1400 در هیات نظارت بر سموم کشور، این آفتکش حذف شده است.

رمضانی با توجه به اهمیت و جایگاه استان گلستان در تولید محصولات کشاورزی و به منظور حفظ حقوق ذینفعان زنجیره تولید تا مصرف و صادرات، نیاز برنامه ملی، سیاست‌ها و قوانین مرتبط با سلامت محصولات کشاورزی در کشور را یکپارچگی زنجیره مزرعه تا سفره؛ مسئولیت پذيري توليدكننده؛ ارتقا سیستم قابلیت ردیابی؛ ارزیابی ریسک علمی و مستقل و رعایت اصول احتیاطی و پیشگیرانه و رویکرد مزرعه تا سفره را از مهمترین راهکارها برای حفظ حقوق تولیدکننده، صادرکننده و مصرف کننده دانست.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها