به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، وبینار «مدیریت علفهای هرز در کشت سبزی و صیفی» با تدریس علیرضا عطری عضو هیات علمی بخش تحقیقات علفهای هرز در سطح ملی برگزار شد.
عطری ضمن اشاره به اهمیت مدیریت علفهای هرز در کشت سبزی و صیفی به عنوان یکی از چالشهای اساسی کشاورزان که بطور مستقیم بر کیفیت و کمیت محصولات تاثیر دارد، عنوان کرد: برای مقابله با علفهای هرز، از دو روش کلی شیمیایی و زراعی استفاده میشود. در روش شیمیایی، با استفاده از علفکشها رشد علفهای هرز را کنترل میکنند، لذا انتخاب نوع و مقدار مناسب علفکش، زمان مناسب و روشهای صحیح استفاده از آنها اهمیت زیادی دارد. این روش به رغم مؤثر بودن، باید با دقت و دانش کافی انجام شود تا از آسیب به محصول زراعی و محیط زیست جلوگیری شود.
وی ادامه داد: روشهای زراعی شامل مجموعهای از اقدامات مکانیکی، بیولوژیکی و فرهنگی است که با هدف کاهش جمعیت علفهای هرز به کار گرفته میشوند. کاشت منظم، استفاده از مالچ، تناوب زراعی و مکانیزمهای کنترل فیزیکی مانند وجین دستی از آن جمله است. این رویکردها به طور معمول پایدارتر و سازگارتر با محیط زیست هستند، اما ممکن است نیاز به کار و زمان بیشتری داشته باشند.
عطری مهمترین روش مدیریت زراعی علفهای هرز در محصولات سبزی و صیفی را استفاده از روش ماخار به مفهوم آبیاری زمین قبل از کشت و حذف علفهای هرز با استفاده از روشهای شیمیایی و زراعی دانست و گفت: ترکیب هر دو روش میتواند به مدیریت بهینه علفهای هرز و بهبود عملکرد محصولات سبزی و صیفی کمک کند.
عضو هیات علمی موسسه ضمن معرفی علفهای هرز غالب در مزارع سبزی و صیفی به ویژه گوجه فرنگی، سیب زمینی و پیاز در کشور، به کلیه علف کشهای ثبت شده در کشور، نحوه استفاده از آنها و نکات کلیدی بکارگیری آنها و افزایش بهرهوری بیشتر پرداخت.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید