جمعه, 19 ارديبهشت 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

عنوان گروه خبري / سخنرانی ها و دوره ها .
  • ساعت : ۱۱:۵۵
  • تاريخ :
     ۱۴۰۲/۰۹/۰۷ 
توسط دكتر عالی‌پناه عضو هیات علمی بخش تحقیقات رده‌بندی حشرات موسسه تحقیقات گیاه‌پزشكی كشور تدریس شد.
وبینار آموزشی با موضوع:«آشنایی با شب‌پره برگ‌خوار پاییزه»

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، وبینار آموزشی با موضوع «آشنایی با شب‌پره برگ‌خوار پاییزه با نام علمی Spodoptera frugiperda (J.E. Smith) » با تدریس هلن عالی‌پناه عضو هیات علمی بخش تحقیقات رده‌بندی حشرات موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در آذرماه در سطح ملی برگزار گردید.

در این دوره با توجه به اهمیت آفت، هلن عالی پناه به شکل شناسی کلیه مراحل زیستی شامل تخم، لارو، شفیره و حشرات کامل نر و ماده و طبقه بندی آفت اشاره کرد و گفت: این آفت از بالا خانواده Noctuidea  با 42407 گونه از 3772 جنس متعلق به شش خانواده، متنوع‌ترین بالاخانوادة راستۀ بال پولک داران است. خانواده Noctuidea  با 11772 گونه از 1082 جنس، یکی از بزرگ‌ترین خانواده‌هاي این بالاخانواده است و 21 زیرخانواده را شامل می‌شود که از لحاظ شکل ظاهري و زیست شناسی تنوع زیادي دارند.

 

عضو هیات علمی موسسه گفت: این آفت یکی از جدي‌ترین آفات کشاورزي در جهان محسوب می‌شود، رفتار تهاجمی زیادي دارد، به واسطۀ پرواز قوي در فواصل طولانی و جابه جایی لاروها توسط انسان‌ها می‌تواند خیلی سریع وارد مناطق مختلف شده و به دلیل تولیدمثل بالا، در بسیاري از نواحی مستقر شود. مانند گونه‌هاي آفت جنس Spodoptera پلی فاژ است و به طیف وسیعی از محصولات کشاورزي حمله می‌کند. از این رو، یکی از نگرانی‌هاي جدي سلامت وامنیت غذایی در دنیا به شمار می رود. حشرات بالغ شب‌ها خارج می‌شوند و بیشترین تغذیۀ آن‌ها نیز در شب اتفاق می‌افتد. معمولاً از دوره طبیعی 3-4 روزة پیش از تخم گذاري خود استفاده کرده و تا چندین کیلومتر و گاهی بیش از 500 کیلومتر (300 مایل)، پرواز می‌کنند. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که افراد بالغ این آفت می‌توانند در ارتفاع چند صد متر از سطح زمین پرواز کنند و به همین دلیل توسط باد به راحتی جابجا می‌شوند. لذا می‌توانند در یک شب مسافت چند صد کیلومتر را مهاجرت کنند.

 

هلن عالی پناه با اشاره به اینکه ای آفت بومی قاره آمریکا است، اما در حال حاضر در بسیاري از کشورهاي دیگر مستقر و ردیابی شده است و به دلیل وجود شرایط آب و هوایی مناسب براي این آفت در بسیاري از مناطق از جمله آفریقا و آسیا، و فراوانی گیاهان میزبان در این نواحی، در این نواحی گسترش بسیاري پیدا کرده است. لاروهاي این گونه عادت غیرعادي هم نوع خواري نیز دارند. شب پره برگ خوار پاییزه که در ایران به عنوان یک آفت قرنطینۀ خارجی محسوب می‌شود، در مهرماه سال 1402 براي اولین بار از مزارع ذرت ارزوئیه واقع در استان کرمان گزارش شد (ناصري و همکاران، زیرچاپ)

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها