چهارشنبه, 10 خرداد 1402

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۸:۲۵:۱۳
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۹/۰۲ 
برگزاری وبینارآموزشی ترویجی «آفات انباری حبوبات، برنج و روش های مدیریت آن»

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه ‌پزشکی کشور، بنا به درخواست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان وبینار آموزشی «آفات انباری حبوبات، برنج و روش های مدیریت آن» با تدریس دکتر نجمه ابراهیمی عضو هیات علمی بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی روز سه شنبه 1 آذرماه  سال‌ جاری توسط اداره آموزش و ترویج موسسه برگزار گردید.

عوامل آلوده کننده محصولات انباری در محل­ های نگهداری آنها شامل رده ­های پستانداران، پرندگان، عنکبوتیان، حشرات، نماتدها و قارچ­ های آلوده کننده هستند. همچنین این عوامل را از نظر شیوه تغذیه به چهار گروه اصلی می­ توان تقسیم ­بندی کرد: تغذیه کنندگان از محصولات انباری (آفات اولیه و ثانویه)، تغذیه کننده های قارچی، پوسیده خوارها و حشرات اتفاقی می باشند. در اثر تغذیه عوامل آلوده کننده روی محصولات انباری موجب کاهش قدرت جوانه زنی، کاهش وزن دانه، ایجاد تغییرات شیمیایی در دانه، آلودگی دانه ها و محصولات انباری به پوسته تغییر جلد و قطعات بدن حشرات، آلودگی دانه ها به میکرو ارگانیسم های بیماری زا، عدم بازار پسندی محصول و گاهی اوقات ایجاد خسارت به ساختمان انبار می شوند. در این سخنرانی در ابتدا به معرفی آفات انباری حائز اهمیت روی حبوبات و برنج و سپس مطالبی در زمینه چگونه ردیابی و نمونه برداری و روش­های کنترلی آفات  (ضدعفونی با دمای بالا، ضدعفونی با دمای پایین، استفاده از پلاسمای سرد، ضدعفونی با ازن، استفاده ار اتمسفر کنترل شده، استفاده از Inert dust کاربرد انتقال دهنده های پانئوماتی و پرتو افکنی، استفاده از عوامل بیماری­زا، نماتد­های بیماری زا و گازدهی) پرداخته شد.

ايجاد شده توسط محبوبه افضل وطن در تاريخ 1401/09/02

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها