پنج‌شنبه, 12 تير 1404

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ 
تدریس وبینار آموزشی «معرفی، تولید انبوه و كاربرد برخی از دشمنان طبیعی آفات محصولات كشاورزی» توسط عضو هیات علمی موسسه

به گزارش روابط عمومی موسسه، سخنرانی آموزشی با موضوع «معرفی، تولید انبوه و کاربرد برخی از دشمنان طبیعی آفات محصولات کشاورزی» در قالب برنامه انتقال یافته های تحقیقاتی، به دعوت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان شمالی روز چهارشنبه 17 شهریورماه سال جاری توسط آقای دکتر سید حسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور تدریس گردید.

هدف از این برنامه آموزشی، معرفی دشمنان طبیعی آفات با قابلیت تجاری سازی بود. در برنامه های کنترل بیولوژیک، برخی از دشمنان طبیعی نقش مهم و موثری در مهار جمعیت آفات در زیست بوم های زراعی، باغی و گلخانه ای دارند. نمونه بارز و موفق آن را می توان به ورود کفشدوزک ودالیا در سال 1312 به کشور برای کنترل بیولوژیک شپشک استرالیایی مرکبات نام برد. در سال های اخیر نیز معرفی، شیوه تولید انبوه و کاربرد برخی از دشمنان طبیعی برای کنترل آفات در برنامه های آموزشی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی و مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است تا با ارایه آموزش های لازم به کارشناسان شرکت های مختلف و بهره برداران با انتقال دانش فنی، نسبت به تولید انبوه آن ها مبادرت نمایند.

در این وبینار سخنران مربوطه  ابتدا بالتوری سبز Chrysoperla carnea  را معرفی نمود و سپس شیوهای تولید انبوه و کاربرد آن را برای کنترل شته ها، پسیل ها و  شب پره های آفات در محصولات گلخانه ای و باغات میوه و محصولات زراعی تشریح کردند. در قسمت دوم سخنرانی نیز به معرفی، شیوه تولید انبوه و کاربرد پشه شته خوار Aphidoletes aphidimyza  و زنبور پارازیتویید Aphidius colemani  برای کنترل شته های گیاهان جالیزی gossypii Aphis پرداخته شد. در انتها نیز مطالبی در خصوص تنوع گونه ای سن های شکارگرspp. Orius و شیوه تولید انبوه و رهاسازی آنها برای  کنترل تریپس های گیاهان گلخانه ای سبزی و صیفی و زینتی برای حاضرین تشریح کردند.

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها