به گزارش روابط عمومی موسسه، روز چهار شنبه 23 تیر ماه سالجاری دو دوره آموزشی ویژه شرکت مزارع نوین ایرانیان توسط اداره آموزش و ترویج موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به صورت ویدئو کنفرانس با حضور اعضای شرکت مزارع نوین ایرانیان (شرکت منا) برگزار گردید.
دوره آموزشی «بیماری های سفیدک و مرگ گیاهچه و روش های مدیریت آنها» توسط آقای دکتر حسین عظیمی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات بیماری های گیاهی ساعت 9 صبح تدریس شد. خیار که بومی نواحی گرمسیر جنوب آسیا است بیش از 5000 سال است که به عنوان غذا مورد استفاده بشر است و بعد از گوجه فرنگی، کلم و پیاز رتبه چهارم را در بین سبزیجات از نظر سطح زیرکشت در دنیا دارد. در بین کشورهای تولیدکننده خیار گلخانه ای، چین با بیش از 8/64 میلیون تن مقام اول و ایران با 98/1 میلیون تن مقام دوم را دارا هستند. افزایش تولید خیار و نیز بهبود کیفیت آن از طریق کنترل سلامت غذایی می تواند علاوه بر تامین نیازهای کشور، بازارهای منطقه ای را با جمعیت حدود 400 میلیون نفر هدف صادرات قرار دهد. از مهم ترین تهدیدهای تولید خیار خسارت بیماری های مهم به این محصول است. آفت کش های شیمیایی ازجمله قارچ کش ها به دلیل سهولت دسترسی و کاربرد و نیز تاثیر سریع تر، استفاده گسترده ای در مدیریت عوامل بیمارگر دارند. استفاده نادرست از این قارچ کش ها نه تنها تهدیدی برای سلامت انسان است بلکه با ایجاد اختلال در تعادل اکولوژیکی مدیریت این عوامل خسارت زا را مشکل تر و پیچیده تر می کند. آشنایی کارشناسان حوزه تولید شامل کلنیک ها و داروخانه های گیاهپزشکی، کارشناسان حفظ نباتات با بیمارگران و روش های مدیریت تلفیقی آنها به تولید سالمتر در حوزه تازه خوری و سلامت غذایی کمک می کند.


دوره آموزشی «علف های هرز صیفی جات و روش های مدیریت آنها» توسط آقای دکتر علیرضا عطری، عضو هیات علمی بخش تحقیقات علف های هرز ساعت 10:45 تدریس گردید. با توجه به سطح زیاد محصولات سبزی و صیفی در کشور و تنوع محصولات زراعی متفاوت آن از یک طرف و درآمدزایی ناشی از کشت این محصولات برای بهره بردار، هر گونه خسارت منتهی به کاهش عملکرد کمی و یا کیفی آنها اهمیت فراوانی دارد. علفهای هرز یکی از مهمترین عوامل خسارت زا در سبزی و صیفی خصوصاً در محصولاتی نظیر پیاز که قدرت رقابتی پایینی با علفهای هرز دارد مطرح می باشد. مصرف تازه خوری برخی از این محصولات باعث شده است که تا حد ممکن با استفاده از روشهای غیر شیمیایی جهت کنترل علفهای هرز اقدام کرد، هر چند که بدلیل تراکم بالای علفهای هرز و بانک بذر غنی علفهای هرز در خاک، استفاده از روشهای شیمیایی غیر قابل اجتناب میباشد. در این کارگاه آموزشی در خصوص علفهای هرز غالب محصولات زراعی گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی،خیار، هویج و هندوانه گزارشات منطقهای ارایه و راهکار های مقابله با علفهای هرز یکساله و چند ساله و باریک برگ و پهن برگ ارایه شد. همچنین آخرین یافتههای تحقیقاتی در خصوص معرفی، میزان مصرف و نحوه مصرف صحیح علفکشها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در انتها چگونگی استفاده از روشهای غیرشیمیایی اعم از مدیریت زراعی معرفی شد.

