بخش تحقیقات گیاه پزشکی فارس

تاریخچه

اين بخش در ابتدا فعاليت­های خود را در زمینه آفات و بیماری‌های گیاهی با تأسيس آزمايشگاهی تحت نام ملك عابدي در سال 1342 در شيراز آغاز کرد. با جذب نيروي بيشتر در سال 1356 به بخش تبديل و در سال 1362 همراه با سایر بخش­های مركز تحقيقات كشاورزي فارس به زرقان منتقل شد. اطلاعات مربوط به قبل از آزمایشگاه ملک عابدی در دست نیست. ملک عابدی، کارشناس کشاورزی بوده که در جریان اصلاحات ارضی توسط مخالفان اصلاحات ارضی کشته شد و به پیشنهاد وزیر وقت کشاورزی، دکتر حسن ارسنجانی، این آزمایشگاه به نام وی نامگذاری شد.

در آن زمان آزمایشگاهی وسیع در قطعه زمینی در مجاورت صنایع الکترونیک ارتش ( در شیراز) توسط موسسه ساخته شد که دارای گلخانه، منازل مسکونی و... بود. این ساختمان بزرگ و دیگر ساختمان‌ها و زمین مربوطه، همگی در زمان ریاست دکتر عیسی کلانتری، رییس وقت سازمان تحقیقات کشاورزی و به دستور ایشان به مبلغ ناچیز  پنج میلیون تومان به صنایع الکترونیک ارتش واگذار شد و سپس در زرقان شروع به ساختمان سازی گردید. در بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی در زمینه­های مختلف علف­های‌هرز، آفات گیاهی، بیماری­های قارچی، باکتریایی، ویرسی و شبه ویروسی، نماتودها و کاربرد آفت‌کش­ها و همچنین پیش آگاهی و کنترل آفات، بیماری­ها و علف­های‌هرز بررسی و تحقیق بعمل می‌آید.

      


دستاوردها

- محمدرضا جمالی، کنترل شیمیایی علف هرز جودره در مزارع گندم. 1378

- محمد صالحی، شناسایی، پراکنش، تعیین دامنه میزبانی و ناقل ( برای اولین بار در دنیا) و کنترل عامل بیماری بسیار مهم جاروک لیموترش و کنترل بیماری در استان فارس. 1380

- محمد صالحی،  تشخیص و گزارش بیماری بسیار مهم  و قرنطینه ای میوه سبز (گرینینگ)  مرکبات در استان فارس. 1385

- عبدالرحمن فصیحیانی، تشخیص و مديريت بيماري پاخوره گندم. 1385

- حسین پژمان، تعیین بهترین ترکیب تله و ماده جلب کننده جهت کنترل مگس میوه مدیترانه ای. 1391

- مجید پاک نیت، حذف نماتود مرکبات به­روش آفتابدهی ناحيه سايه انداز درختان مرکبات آلوده. 1393

 

آرایه­ های جدید

 

Safaiefarahani, B., Phytophthora pseudocryptogea sp. Nov 2015- 

                  

 


محققین

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0