Thursday, November 21, 2024
  • time : 14:19
  • Date : Wed Nov 20, 2024
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور عنوان کرد:
مدیریت بیماری‌های ویروسی توت فرنگی
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌‌پزشکی کشور تهیه و کشت نشا سالم، رعایت اصول بهداشتی با هدف جلوگیری از ورود بیمارگرهای ویروسی توسط نشا یا ناقلین، اقدام سریع برای تشخیص دقیق عامل بیماری و حذف بوته‌های آلوده را از مهمترین موارد مدیریت بیماری‌های ویروسی توت فرنگی معرفی کرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌‌پزشکی کشور، وبینار «مدیریت بیماریهای ویروسی توت فرنگی» با تدریس دکتر شیرین فرزادفر عضو هیات ‌علمی بخش تحقیقات ویروس‌های گیاهی در سطح ملی برگزار شد.

فرزادفر در ابتدا به معرفی گیاه توت فرنگی پرداخته و سابقه اهلی شدن آن و وضعیت کشت و تولید آن در دنیا و ایران را ارائه کرد و گفت: کشت توت‌فرنگی در مزارع باز و واحدهای گلخانه‌ای از اهمیت اقتصادی و ارزش افزوده قابل توجهی برخوردار بوده و زمینه اشتغال و درآمدزایی مناسبی برای کشاورزان و بهره‌برداران تولیدات گیاهی فراهم می‌آورد.

عضو هیات علمی موسسه در مورد مهمترین بیماری­های ویروسی شناخته شده این گیاه ، ابتدا علائم ناشی از آلودگی به بیماری‌های ویروسی در توت فرنگی را به حاضرین شرح داده و در ادامه به روش‌های مدیریت این بیماریها اشاره نمودند.

این محقق ویروس‌شناس گیاهی در خصوص مدیریت بیماری‌های ویروسی توت‌فرنگی اظهار داشت: از مهم­ترین و نخستین‌ گام‌ها، تهیه و کشت نشا سالم است. چون نشاء آلوده به ویروس بیمارگر، از مهمترین منابع ورود آلودگی به مزارع و گلخانه‌ها محسوب می‌شود. اعمال سختگیرانه اصول بهداشت گیاهی با هدف جلوگیری از ورود بیمارگرهای ویروسی توسط نشا یا ناقلین (از جمله شته و سفیدبالک) مورد تاکید می­باشد.

فرزادفر تاکید کرد: در صورت مشاهده علائم مشکوک بیماری، اقدام سریع برای تشخیص دقیق عامل بیماری و حذف بوته‌های آلوده، نقش مهمی در مدیریت بیماری دارد.

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید

 

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags