Thursday, November 7, 2024
  • time : 14:49
  • Date : Sun Nov 03, 2024
به همت محققین موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور انجام شد:
ساخت فرومون آفت برگخوار پاییزه در كشور
با توجه به اهمیت آفت پروانه برگخوار پـاییزه، براي نخسـنین بـار در کشور به همت محققین تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور فرومون آفت برگخوار پاییزه با موفقیت سنتز شده و بررسی هاي انجام شده در مزارع موید کارایی بسـیار مناسب و قابل قبول این فرمون در جلب و به دام انداختن این آفت است.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، ساخت فرومون پروانه برگخوار پاییزه برای مدیریت این آفت در سطح کشور برای نخستین بار توسط محققین موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور انجام شد.

بابک حیدری علیزاده عضو هیات علمی بخش تحقیقات آفتکش‌های موسسه ضمن اشاره به اهمیت استفاده از روش‌های غیرشیمیایی کنترل آفات از جمله استفاده از فرومون‌ها برای ردیابی و شکار انبوه آفات، به علت توسعه مقاومت آفات به آفتکش‌ها و مشکلات آلودگی زیست محیطی گفت: پروانه برگخوار پائیزه Spodoptera frugiperda J.E. Smith (Lepidoptera: Noctuidae)   یکی از مهمترین آفات کشاورزی در نیمکره غربی دنیا است، که اخیرا به قاره‌های آفریقا و آسیا هجوم آورده است.

حیدری علیزاده در خصوص تحقیقات و فعالیت‌های صورت گرفته  در داخل کشور برای تهیه فرومون پروانه برگخوار پاییزه اظهار داشت: پروژه تحقیقاتی با عنوان سنتز فرمون پروانه برگخوار پاییزه و بررسی کارایی آن در مزارع ذرت در موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در دست اجراست، که در این راستا موفق به ساخت فرومون این آفت در آزمایشگاه بخش تحقیقات آفتکش‌های موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور شدیم.

وی ادامه داد: براساس منابع موجود این فرمون علاوه بر S. frugiperda ، Mythimna loreyi را هم شکار می‌کند. لذا به منظور بررسی کارایی این فرمون، مطالعه مقدماتی با استفاده از دو نوع تله در دو استان انجام شد.

علیزاده در خصوص نتایج بررسی‌های انجام شده در استان خوزستان به عنوان منطقه آلوده به این آفت، عنوان کرد: در شهرستان اندیمشک استان خوزستان کابرد هر دو نوع تله برای شکار حشرات بالغ پروانه برگخوار پاییزه (S. frugiperda) موفقیت آمیز بود، که حشرات شکار شده توسط بخش تحقیقات رده­بندی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور مورد شناسایی قرار گرفتند.

محقق بخش تحقیقات آفتکش‌ها در پایان تاکید کرد: این فرومون برای اولین بار در کشور ساخته و موفق به شکار این آفت مهم و خسارتزا شده است. وی اظهار امیدواری کرد که درصورت تولید انبوه آن، از خروج ارز از کشور جلوگیری شود.

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید



علیزاده.jpg

111.jpg

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags