به گزارش روابط عمومی موسسه تحقيقات گياهپزشكي كشور، برنامه زنده تلویزیونی پرسشگر با عنوان »چالشها و فرصتهای کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی» با حضور علیرضا عطری دبیر کمیته هوشمندسازی کشاورزی و عضو هيات علمي موسسه از شبكه آموزش سيما پخش شد.
علیرضا عطری در این میزگرد گفت: در بررسی تاریخچه کشاورزی با 5 نسل مواجه می شویم، نسل یک که شروع کشاورزی است، نسل دو ورود ماشین آلات سنگین به کشاورزی، نسل سه کشاورزی دقیق با فناوری GIS که از سال1980 شروع شد، نسل چهار استفاده از دیتا در کشاورزی و استفاده از هوش مصنوعی که استارت اساس کشاورزی هوشمند در این نسل رقم خورد.
دبیر کمیته هوشمندسازی کشاورزی افزود: مهندسی ژنتیک از سال 1960 به بعد باعث افزایش تولید در واحد سطح شد، استفاده بیشتر از نهادینه ها مانند کود و سم علیرغم بالارفتن عملکرد، تاثیرات منفی روی انسان و محیط زیست داشت. حال آنکه هوش مصنوعی میتواند نقش پررنگی در کاهش اثرات زیست محیطی داشته باشد.
عضو هیات علمی موسسه در خصوص مزایای استفاده از هوش مصنوعی تاکید کرد: کاربرد هوش مصنوعی موجب کاهش هزینهها و افزایش بهره وری میشود، البته در این زمینه، فاصله ما با دنیا زیاد است و با سرعت بالای تغییرات هوش مصنوعی، چنانچه قادر به رقابت در سطح جهانی نباشیم این فاصله زیاد شده و به اهدافمان نمیرسیم.
عطری در خصوص موانع هوشمندسازی در کشور به عدم پوششدهی مخابراتی و اینترنتی در مکانهای مختلف و عدم توان کشاورزان برای خرید تجهیزات را از معضلات بزرگ هوشمندسازی کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: این مشکلات در دنیا حل شده است. ما با گسترش ارتباطات بین المللی و افزایش دسترسی متخصصین دانشگاه، موسسات پژوهشی و شرکتهای خصوصی دانش بنیان قادر به رفع این معضلات هستیم.
عطری در پایان تاکید کرد: در صورتیکه بهره بردار بداند سرمایهگذاری برای هوشمندسازی کشاورزی، بازگشت اقتصادی دارد، به راحتی شرایط جدید را می پذیرد و این نیازمند اطلاع رسانی و آموزش به کشاورزان است.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید