به گزارش روابط عمومی موسسه، دوره آموزشی ضمن خدمت با عنوان« بیماریهای باکتریایی گیاهان(4) (بیماریهای باکتریایی گوجه فرنگی و سیب زمینی)» توسط خانم دکتر مریم خضری، عضو هیات علمی بخش بیماریها گیاهی موسسه در روزشنبه30 اردیبهشت سالجاری تدریس شد. این دوره توسط اداره آموزش و ترویج موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به صورت ویدئو کنفرانس با حضور اعضای هیات علمی ستادی و مراکز استانی، محققین، کارشناسان حوزه کشاورزی و ترویج در سطح ملی برگزار گردید.
بیماریهای ناشی از پروکاریوتها، از عوامل محدودکننده کشت محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی و سیب زمینی هستند. بیماریهای شانکر باکتریایی، خال زدگی، لکه باکتریایی، گال باکتریایی، پژمردگی باکتریایی و تورم جوانه از بیماریهای مهم پروکاریوتی این محصول پرمصرف می باشند. از بیماریهای باکتریایی سیب زمینی نیز میتوان به پوسیدگی نرم و ساق سیاه، اسکب معمولی و پوسیدگی حلقوی اشاره نمود. روشهای موثر در کنترل این بیماریها، با در نظر گرفتن چرخه بیماری، ماهیت عامل بیماریزا، اطلاع از ارقام گیاهی کشت شده و شرایط محیطی منطقه پیشنهاد میشوند. مدیریت بیماریهای ذکر شده، با استفاده از بذر گوجه فرنگی و غده سیب زمینی سالم و عاری از عوامل بیماریزا، رعایت بهداشت مزرعه، ضدعفونی ابزارآلات کشاورزی، ارقام مقاوم، مهار زیستی با استفاده از عوامل میکروبی مفید و ترکیبات شیمیایی امکانپذیر است.

