به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سید حسن ملکشی عضو هیات علمی بخش تحقیقات کنترل بیولوژیک ضمن بازدید از باغات مرکبات شرکت سهامی زراعی دشت ناز ساری به تدریس «مدیریت تلفیقی تریپسهای خسارتزاو اقدامات مدیریتی برای کنترل جمعیت تریپسها» پرداخت.
ملکشی عنوان کرد: تریپسها از آفات فعال در آب و هوای گرم و خشک هستند، که معمولا در بهار، تابستان و پاییز گرم و خشک و بدون بارندگی جمعیت آنها طغیان میکند. در سالهای اخیر شرایط گرم و خشک حاکم بر زیست بومهای کشاورزی شمال کشور و کاهش جمعیت دشمنان طبیعی منجر به افزایش جمعیت این آفات در مزارع، باغات و گلخانه ها شده است.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور اظهار داشت: تریپسها در مراحل کوتیلدونی و چهار برگی در مزارع سویا و پنبه فعال و خسارتزا هستند، ولی سیستم آبیاری بارانی در این مزارع بویژه سویا در دشت ناز موجب سرکوب و تلفات در جمعیت آفت در مراحل اولیه محصول میشود. لذا اقدامات زراعی در مدیریت جمعیت آفات بسیار موثر و راهگشا است.
وی در زمینه بازدیدهای مکرر باغات مرکبات و گلخانههای لیموترش شهرهای ساری و قائم شهر در تابستان و پاییز عنوان کرد: برخی از تریپسها به درختان مرکبات به ویژه نهالها خسارت زده و علایم به صورت تغییرشکل جوانهها و برگهای جوان و توقف رشد رویشی مرکبات مشاهده شد. همچنین در اثر تغذیه تریپسها از برگها، جوانهها و میوهها در لیموترشهای گلخانهای نیز منجر به نابودی سلولها، ایجاد زنگار و گری روی برگهای جوان و میوه رقم لایم کوات میشود.
همچنین در این دوره آموزشی دو گونه تریپسFrankliniella occidentalis وThrips hawaiiensis جمعآوری و شناسایی شده از گلخانههای قائمشهر و جویبار تشریح و سپس علایم خسارت آنها در پنبه، سویا، پیاز، گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل و مرکبات به نمایش گذاشته شد. در ادامه ضمن آموزش روشهای پایش آفت در محصولات، شیوه مدیریت تلفیقی آفت، فیلم آموزشی عوامل کنترل بیولوژیک تریپسها برای حاضرین نمایش داده شد.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان تات کلیک نمایید